buildingcontrol-grijs.jpg
Woningcorporaties richten zich op het bouwen, beheren en verhuren van woonruimtes voor de volkshuisvesting. Vanuit diverse invalshoeken heeft Mastermate te maken met woningcorporaties.


Nieuwbouwprojecten

Voor nieuwe bouwprojecten wordt het specialisme hang- en sluitwerk, Building Control, RuwbouwService en DeurenService vaak ingezet. Van te voren geven wij adviezen over de meest bedrijfseconomische toepassingen waarmee bijvoorbeeld portieken kunnen worden voorzien van een sluitsysteem, dat ook nog eens onderhoudsvrij is. Ook geven wij adviezen over luchtdicht bouwen en ankerwerk. Daar blijft het niet bij, u bent bij ons ook aan het juiste adres voor een praktijktraining op de bouwplaats over bijvoorbeeld het bepalen van het juiste ankermoment of het afplakken van kozijnen.

Bij hoogbouwprojecten is permanente valbeveiliging ook een onderwerp dat meegenomen moet worden. Wilt u hier meer over weten, bekijk dan de informatie op de valbeveiligingspagina.
 
Natuurlijk denken wij ook mee met de exploiteerbaarheid van het pand, op korte en lange termijn. U kunt van ons slimme voorstellen verwachten waarin wij duidelijk aangeven wat de kosten van bijvoorbeeld onderhoud zijn, gerelateerd aan de keuzes die in het bouwproject worden gemaakt. Bekijk bijvoorbeeld eens onze pagina over het uitwisselen van elektronische berichtenstandaarden


Renovatieprojecten

Veel woningen in het bestand van woningcorporaties zijn gebouwd rond de jaren 50 en 60 en veel van deze woningen zijn toe aan grote renovatie. O.a. het energieverbruik is een belangrijk gegeven om in dit soort woningen terug te brengen.

Voor deze projecten zetten wij dan vaak onze specialismen: hang- en sluitwerk en RuwbouwService. En ook wordt er vaak gebruik gemaakt van ons Service en Onderhoudconcept (S&O), omdat deze renovatieprojecten vaak plaatsvinden in binnenstedelijke gebieden. De Mastermate-specialisten helpen u graag met het creëren van een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden en keuzes.


Mutatie-onderhoud
Met het haar S&O-concept zorgt Mastermate voor een optimale beheersing van de voorraden van de vakmannen, zonder dat de uitvoerende partij daar zelf voorraadhoudend voor moet zijn.

Van slot tot wc-pot. Uw vakmensen grijpen nooit meer mis en kunnen altijd door met hun werk. Het dagelijks verbruik wordt exact geregistreerd. Elke vakman krijgt een handscanner waarmee de verbruikte artikelen worden geregistreerd. En de volgende dag krijgt u in de bestelwagen of op een afgesproken locatie de aanvulling van de voorraad.

Onze managementrapportage vertelt u precies het verbruik. Zo heeft u geen zorgen meer over de voorraad, creëert een hogere productiviteit en zijn de bewoners tevreden over de snelheid waarmee een onderhoudsverzoek kan worden opgelost.


Opplussen
De maatschappij verandert. Vergrijzing, individualisering en mobiliteit veranderen de woonbehoefte van mensen.  Steeds meer woningen of wooneenheden moeten worden aangepast aan deze veranderende woonwensen. Mensen die minder mobiel worden hebben bijvoorbeeld behoefte aan zelfontgrendelde sloten of deurautomaten, waardoor ze gemakkelijker hun woning in en uit kunnen. Mastermate levert een breed pakket aan producten waarmee woningen op deze manier kunnen worden ‘opgeplust’. Het is belangrijk om al in de ontwerpfase rekening te houden met de toekomstige woonbehoefte. Dan zijn woningen later tegen geringere kosten aan te passen. Zo kan het slim zijn om bij de bouw standaard de slotkast al uit te frezen, voor simpele of voor seniorensloten. Of om alvast bekabeling aan te brengen bij toegangsdeuren, zodat later gemakkelijk deurautomaten geplaatst kunnen worden. Bekijk ook de informatie over Building Control.

Een voorbeeld van een oplossing is de TouchGo: Kaba TouchGo vergemakkelijkt het leven van de mensen met dementie in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Nooit meer zoeken naar sleutels - uw handen zijn vrij. Kaba TouchGo is de perfecte oplossing voor verpleeg- en verzorgingstehuizen. Uw bewoners en patiënten zullen zich in hun kamers prettig en veilig voelen, zonder ongewild te worden gestoord. Bekijk hier direct de mogelijkheden op nieuwe microsite van Kaba voor de TouchGo.


Praktisch advies
Bespreek uw wensen met ons.  Neem uw huidige werkwijze door, zet deze naast de mogelijkheden van het S&O-concept en laat u verrassen door de praktische en financiële voordelen. Vraag ook naar onze referenties. Maak eens een afspraak met onze adviseur met Han Brugman, hij kent alle ins en outs van woningcorporaties! 
Stuur een mail naar h.brugman@mastermate.nl


Bekijk hieronder welke Mastermate-services door corporaties worden gebruikt:

ijzerwaren-button gereedschap-button hang-en-sluitwerk-button deurenservice-button magazijnservice-button
BC-button CorporatieService-button RuwbouwService-button MontageService-button ContainerService-button
SlijpService-button Beslagshop-button PBMshop-button BCEC-button Mastermail-button
e-nieuwsbrief-button scherpeacties-button debestecondities-button 34-vestigingen-button 0900-no-button
0800-no-button dataverkeer-button medewerkers-button logistiek-button eigenwebsite-button
eigenwebshop-button stofvrij-button PBM-kennis-button ankerwerk-kennis-button pkvw-kennis-button
luchtdicht-kennis-button opplussen-kennis-button vca-kennis-button PBM-toolbox-button vakavond-kennis-button