glass-building.jpg
Deuren zonder enige moeite en met een constante snelheid kunnen openen en sluiten is voor veel situaties erg handig. Het open en sluiten op een constante snelheid kan tegenwoordig geautomatiseerd worden uitgevoerd met deurautomaten, ook wel automatische deuropeners genoemd. Tegen een deur aanduwen hoeft niet meer. Er is geen brute kracht meer nodig om de deur te kunnen openen. Voor bewoners van bijvoorbeeld een verzorgingshuis is het handig als zij in hun eigen tempo door de geopende deur kunnen lopen.

Hoe bepaalt u de beste deurautomaat? Wat is er nodig om een goede technische installatie te kunnen voorbereiden en uitvoeren? Met welke regels krijgt u te maken en hoe is het onderhoud geregeld? Voor alle antwoorden op deze vragen bent u bij Mastermate aan het juiste adres.

Voordelen van het Mastermate-specialisme deurautomaten

 • alle deuren openen en sluiten zoals afgesproken met de opdrachtgever
 • deurautomaten worden afgestemd op de gebruikers, techniek is niet leidend
 • kennis van deuropeners en motorsloten
 • u wordt vooraf op de hoogte gebracht over de wettelijke kaders waar u als opdrachtgever en als opdrachtnemer mee te maken krijgt of waar u verantwoordelijk voor bent
 • hoge betrouwbaarheid door maximale service en onderhoud
 • duidelijke offerte
 • werken uitsluitend met kwaliteitsproducten
 • snelle service.

Zo pakken wij een deurautomatenproject aan:

Stap 1 – Opname van de situatie
Deuren zonder enige moeite en met een constante snelheid openen en sluiten, daar worden de automatische draaideuraandrijvingen voor ingezet. Met geavanceerde elektronica wordt dit mogelijk gemaakt. Vooraf wordt een risico-analyse gemaakt en wordt de bouwkundige situatie opgenomen door Mastermate samen met de opdrachtgever. Dit heeft met de EN 16005 norm en de wettelijke aansprakelijkheid te maken. Mastermate brengt offerte uit als deze risico-analyse gereed is.

Stap 2 - Offerte
Opdrachtgever krijgt een offerte van Mastermate. In deze offerte wordt o.a. besproken hoe de sluitsnelheid zal worden ingesteld standaard en welke optionele mogelijkheden er zijn. Bekijk hier de Wettelijke voorwaarden EN 16005.

Stap 3 – Oplevering
Onderdeel van de EN norm is dat bij de oplevering en voor de ingebruikname van de deur of deuren door de opdrachtgever en opdrachtnemer wordt vastgelegd dat:

 • de opdrachtgever en de opdrachtnemer de eerder ingevulde en ondertekende risico-analyse hebben nagelopen en dat dit is ingevuld in het logboek van de draaideuren op de locatie;
 • de draaideuraandrijving is voorzien van alle door de EN 16005 norm noodzakelijke informatie;
 • er een gebruikshandleiding in het Nederlands aanwezig is;
 • er een onderhoudsboekje op de locatie aanwezig is;
 • er afspraken zijn gemaakt over het onderhoud. Minimaal 1 x per jaar moet er onderhoud worden uitgevoerd door een officieel erkende Mastermate-servicepartner. Het onderhoud dient nauwkeurig te worden vastgelegd in het onderhoudsboekje.

Vakavond deurdrangers afstellen
Laat u bijpraten tijdens een vakavond (maximaal 2 uur) over hoe u een deurdranger kiest, die het beste past bij uw klant of eindgebruiker. Ook geven wij dan een toelichting op de montage van de dranger, want dit blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. En aansluitend bekijken we of 'klapperende deuren' beter kunnen worden afgesteld, zodat ze geruisloos dichtgaan en probleemloos sluiten zonder herrie. Hou onze evenementen in de gaten of vraag ernaar bij uw Mastermate-vestiging.

Ervaar de mogelijkheden van deurautomaten

Maak kennis met de uitgebreide mogelijkheden van toegepaste elektromechanica in onze Building Control Experience Centers. Of neem alvast een kijkje op de Building Control pagina's. U kunt ons ook mailen op info@mastermate.nl.