buildingcontrol-grijs.jpg

Mastermate maakt zich al jaren sterk voor het geautomatiseerd uitwisselen van artikelbestanden, waar bouw- en bouwgerelateerde bedrijven gebruik van kunnen maken. De voordelen zijn groot voor klanten van Mastermate. Deze geautomatiseerde manier van gegevens uitwisselen maakt het dagelijks artikelinkoopproces efficiënter. Het handmatig invoeren van artikelgegevens, checken van prijzen en artikeldetails is niet langer nodig, dit is dus pure tijdwinst in de dagelijkse praktijk. Hieronder treft u 4 initiatieven aan waar Mastermate aan mee werkt. 

SALES Standaard
Het doel van SALES Standaard is administratieve kosten in de bouw te reduceren. Dit wordt gerealiseerd door productinformatie, orders e.d. tussen leverancier en afnemer volgens de 00 SalesStandaard Logo FC afgesproken standaard te verzenden, zodat deze informatie direct in te lezen is in het softwarepakket van de ontvanger en niet handmatig overgenomen hoeft te worden. U bespaart hierdoor veel tijd.

Naast tijdwinst wordt bereikt dat:

  • fouten worden teruggedrongen
  • product-, prijs- en leveringsinformatie van leveranciers snel, volledig en actueel beschikbaar zijn
  • steeds opnieuw invoeren van dezelfde informatie niet meer nodig is.
Lees meer...

Mastermate biedt SALES Standaard-berichtenuitwisseling standaard aan haar klanten aan. In onze webshop kunt u direct de actuele berichtenuitwisseling downloaden, stuur een mail naar webmaster@mastermate.nl. Of stel uw vragen over SALES Standaard aan uw Mastermate-vertegenwoordiger.  Bekijk alle mogelijkheden op de website van SALES Standaard. U vindt er veel informatie over de werkwijze en hoe hoe kunt starten met SALES Standaard. Meer informatie vindt u ook in de Mastermate-leaflet SALES Standaard

Elektronische berichtenstandaarden en ketensamenwerking
Woningcorporaties die diensten of materialen inkopen bij aannemers of leveranciers, kunnen de berichtenstandaards van SALES Standaaard gebruiken voor het elektronisch plaatsen van opdrachten, het ontvangen van bevestigingen, gereedmeldingen en facturen. De grootste voordelen met deze werkwijze zijn te behalen bij planmatig-, mutatie- en contractonderhoud en bij reparatieverzoeken, waar veel documenten worden uitgewisseld.
Door gebruik te maken van de berichtenstandaard kunnen de gegevens van deze documenten direct in de betreffende administratie van de corporatie worden geplaatst zonder dat deze handmatig hoeven te worden ingegeven. Dit scheelt behalve veel administratief werk ook veel fouten. Mastermate biedt ook SALES Standaard aan, vraag uw Mastermate-vertegenwoordiger om meer informatie of kijk op de website van SALES Standaard

Uitvoerdersbonnen binnenkort verleden tijd door nieuwe XML-leverbon
Tijdrovende uitvoerdersbon dankzij uniforme digitale oplossing verleden tijd. Jaarlijks worden miljoenen facturen en zogenaamde uitvoerdersbonnen tussen aannemers en leveranciers heen en weer gestuurd. Dit zorgt voor veel extra handelingen en administratieve rompslomp. Met het digitale alternatief van SALES Standaard is dat voorgoed verleden tijd. Deze oplossing volgens de standaards van SALES Standaard sluit aan op de trend, waarbij de elektronische uitwisseling tussen leveranciers en aannemers een grote vlucht neemt. Aangenomen wordt dat de gehele bouwketen dankzij de vereenvoudigde werkwijze miljoenen euro's per jaar kan besparen.

BAB - Branchebreed ArtikelenBestand
Product- en handelsgegevens vormen de basis voor alle calculaties en de daaropvolgende transacties in de keten. Het ontbreken van uniformiteit zorgt voor tijdverlies en fouten. Het BAB is daarvoor de oplossing. BAB is een initiatief van, voor en door bedrijven uit de bouwkolom, die in de eigen praktijk het uitwisselen van digitale informatie willen verbeteren. BAB is nadrukkelijk geen systeem, maar zoekt bij het realiseren van de eigen doelstellingen juist de 'verbinding' met bestaande initiatieven en partijen op het gebied van digitale informatie-uitwisseling in de bouwkolom.

Lees meer...

De ambitie van BAB is de totstandkoming van een 'virtueel / digitaal platform' waarop voor alle partijen in de bouwkolom artikelinformatie over catalogusartikelen opvraagbaar is in een eenduidige taal en waarop transacties eenduidig en efficiënt kunnen worden uitgewisseld.

Ook Mastermate werkt mee aan de totstandkoming van het branchebrede artikelenbestand. Meer informatie nodig stuur een mail naar info@mastermate.nl of kijk op de website van Bouwend Nederland. Bekijk ook eens de YouTube-video over BAB - Branchebreed ArtikelenBestand:.
Artikelbeheer.nl
Met Artikelbeheer.nl breidt Mastermate haar dataverkeer voor haar relaties uit. Artikelbeheer.nl is een platform waar informatie beheerd kan worden door alle belanghebbenden. Zo kan de fabrikant, de productinformatie aanleveren, de groothandel weet alles van zijn handelsinformatie en de klant kan zijn eigen in- en verkoopcondities beheren. Ook is het mogelijk om deze informatie in verschillende formaten (PAB, BMECAT, PRICAT, INSBOU, SIDB, ICC) op te halen.

Heeft u bestanden nodig van meerdere leveranciers? Artikelbeheer.nl koppelt dit aan elkaar en levert alles voor u af in een bestand. Ook sturen ze iedere week een mail met de wijzigingen per leverancier. Zo bent u direct op de hoogte van de laatste wijzigingen en kunt u het in het juiste formaat downloaden.

Meer informatie over Artikelbeheer.nl kunt u vinden op hun website of bekijk het onderstaande filmpje.

2BA
Mastermate is opgenomen in het gestandaardiseerd artikelbestand van 2BA. BestandsBeheer Artikelen (2BA) bevordert de gestandaardiseerde uitwisseling van artikelen en producten in de installatiebranche. Mastermate houdt haar artikelgegevens up-to-date en deelt deze gegevens via 2BA met installateurs.website-logo-2BA

2BA houdt zich bezig met het onderhouden, beheren en exploiteren van de uniforme artikelbestanden voor de installatiebranche. 2BA is er voor alle sectoren (Elektro, ICT, Klimaat en Sanitair) van de installatiebranche.

De handelsgegevens van alle Mastermate-vestigingen worden gecontroleerd opgenomen in de 2BA-databank en indien van toepassing gekoppeld aan de aangeleverde productgegevens van leveranciers. Vanuit deze databank worden de systemen van de installateurs geactualiseerd. 2BA ondersteunt het proces waarbij de installateurs en de groothandel de catalogi van hun leveranciers automatisch in hun systeem krijgen. Bekijk alle mogelijkheden op de website van 2BA. Meer informatie vindt u in de Mastermate-leaflet 2BA

Lees meer...

Z factuur
Mastermate factureert nu ook elektronisch via Z factuur. Dit is een online facturenservice voor de héle bouw. Mastermate maakt daar gebruik van, omdat het u en ons vele voordelen website-logo-zfactuur biedt:

  • facturen van Mastermate en die van andere leveranciers kunt u online ontvangen en meteen verwerken in uw software
  • ook kunt u zelf facturen elektronisch versturen en beheren, dit bespaart u veel administratietijd en kosten.

Bekijk ook eens de YouTube-video over Z factuur:

.
Bekijk alle mogelijkheden op de website van Z factuur. U vindt er o.a. de abonnementsvormen en de koppeling met uw software. Meer informatie vindt u in de Mastermate-leaflet Z factuur