glass-building.jpg
Domotica staat voor communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in woningen om het leven van de bewoners en vaak ook dienstverleners makkelijker, veiliger en overzichtelijker te maken.

Het verwarmen, verlichten, verduisteren van kamers of het zorgen voor de juiste ventilatie van de woning kan allemaal elektronisch worden aangestuurd met of zonder tussenkomst van bewoners van het pand. Ook op het veiligheidsgebied verwachten bewoners steeds meer gemak: op afstand alarmmeldingen kunnen zien en meekijken in de woning of bedrijfspand. Vanuit een kamer het alarm op scherp zetten zonder dat het bedieningspaneel wordt aangeraakt.

Het grote verschil tussen onze elektromechanische oplossingen van Building Control en Domotica-oplossingen is dat bij Domotica er sprake is van maximale integratie met andere externe systemen. Bijvoorbeeld, als er de AXA Remote raamopener wordt gebruikt en men het raam openzet, dan gaat automatisch de verwarming een graadje lager (of hoger als u dat wilt). 

Participatiemaatschappij
De maatschappij verandert. Vergrijzing, individualisering en mobiliteit veranderen de woonbehoefte van mensen. Ook de overheid stuurt aan op een participatiemaatschappij, waardoor ouderen steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen. In de komende jaren zullen steeds meer woningen moeten worden aangepast aan deze veranderende woonwensen. Mensen die minder mobiel worden hebben bijvoorbeeld behoefte aan zelfontgrendelde sloten of deurautomaten, waardoor ze gemakkelijker hun woning in en uit kunnen. Daarnaast zal men meer gemak nodig hebben om comfortabel te kunnen blijven leven in een eigen huis. Lees meer hierover op de Building Control informatie-pagina.

Extra- en intramurale zorg
Vanwege onze uitgebreide ervaring met zowel ziekenhuizen, als extra- en intramurale zorginstellingen (van gesloten tot volledig open) hebben wij voor elk zorggebied passende oplossingen. Flexibele, tijdelijke oplossingen voor de extramurale thuiszorg met aansluitingsmogelijkheden op de diverse alarm-/meldsystemen, maar ook vaste, onverwoestbare oplossingen voor de psychiatrische, gesloten zorg.

Intramurale zorg bij verpleeg- en verzorgingshuizen lijkt de rol van domotica steeds belangrijker te worden. Om bewoners een goede kwaliteit van leven te geven, maar als er toch vrijheidsbeperkende maatregelen nodig zijn dan is domotica de oplossing.

Integrale aanpak Mastermate
Het grote voordeel van een organisatie als Mastermate om mee zaken te doen is onze integrale aanpak voor het totale project. Dit zijn onze voordelen:
  • een aanspreekpunt voor het hele project
  • het praktische proces staat centraal
  • lagere exploitatiekosten
  • optimaal afgestemde technieken voor o.a. hang- en sluitwerk.
Adviseurs
Ga eens een gesprek aan met de Mastermate Building Control specialisten. Stuk voor stuk mensen met ervaring in de zorg, die de vertaalslag van theorie naar de praktijk goed kunnen maken. In de adviesfase beschikken wij over de mogelijkheid u de oplossingen waarvoor u kiest te laten ervaren. Maak daarom kennis met de uitgebreide mogelijkheden van toegepaste elektromechanica in onze Building Control Experience Centers, zodat u zich een uitstekend beeld kunt vormen van de uiteindelijke praktijk.

Maak eens een afspraak en kom naar een van de drie landelijke Mastermate Building Control Experience Centers. Kijk op deze pagina of stuur een mail naar buildingcontrol@mastermate.nl.

Brochures
Wilt u meer lezen over de diverse Building Control-mogelijkheden, lees dan verder in de brochures:
Ervaar innovatie
Veilige innovatieve oplossingen
Remote Control.
Bekijk ook onze andere brochures