buildingcontrol-grijs.jpg


Een groot aantal artikelen die Mastermate voert is onderhevig aan veroudering, door onder andere temperatuursinvloeden en de blootstelling aan Ultravioletlicht (UV). Mogelijke gevolgen van veroudering kunnen zijn: de afname van lijmsterkte, hechting van producten aan de ondergrond en slechte verwerking tijdens het aanbrengen.

Houdbaarheid
De houdbaarheid van producten worden bij Mastermate periodiek gecontroleerd. Dit vindt onder andere plaats bij inkomende goederen, tijdens opslag in het distributiecentrum en bij de voorraadhoudende (showroom) locaties van Mastermate. Het voorkomen van producten met een verlopen houdbaarheid, beperkt het onnodig vernietigen en is minder belastend voor het milieu.

Het THT-beleid vertaald zich voor Mastermate in de onderstaande standpunten:

·         Leesbaarheid verloop:
Om producten met een houdbaarheid te kunnen controleren, dienen de producten te zijn voorzien van een duidelijke, leesbare houdbaarheidsdatum of een lot- of batchnummer waaruit de datum op te maken is.

·         Uitgangspunt minimale houdbaarheid:
Bij binnenkomst dienen producten, door de leveranciers van Mastermate, te worden afgeleverd met een minimale houdbaarheid van 75%. Voorbeeld: het product is 12 maanden houdbaar, dan moet het product nog 9 maanden houdbaar zijn bij binnenkomst vanuit de leverancier. Voldoen geleverde producten niet aan de 75%-regel, dan behoudt Mastermate het recht om de producten terug te sturen naar de  leveranciers of producent.

·         Periodieke controle:
De borging van het THT-beleid is de periodieke controle van producten met een houdbaarheidsdatum. Deze controle vindt altijd plaats bij binnenkomst van de goederen en eens per kwartaal voor producten die in het distributiecentrum en op de locaties van Mastermate op voorraad liggen.

Bovenstaande informatie en meer over de kwaliteit die Mastermate levert is te vinden op de pagina Kwaliteit.

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart