buildingcontrol-grijs.jpgInbraken zijn vaak eenvoudig te voorkomen. De Nationale Inbraak Preventie Weken (NIPW) hebben als doel consumenten bewust te maken hoe makkelijk het is in te breken. U kunt op de website van het NIPW een inbraakcheck doen, waarna de site suggesties geeft voor verbetering. Mastermate brengt in het kader van de NIPW een aantal producten onder de aandacht die sterk inbraakwerend en eenvoudig te plaatsen zijn.

Kerntrekken
Een steeds vaker toegepaste inbraakmethodiek is kerntrekken. Bij kerntrekken wordt een geharde schroef in de cilinder gedraaid, waarna met een speciale trekker de cilinder wordt gesloopt. Een inbreker staat zo in circa twee minuten zonder veel lawaai binnen.
MPL cilinder rode plaatjes
Mastermate Cilinder waarbij de rode plaatjes de hardmetalen platen aangeven.

De huidige cilinder op uw deur is door één schroef los te draaien eenvoudig  te vervangen, bijvoorbeeld door de Mastermate cilinder. Deze, met 3 SKG sterren bekroonde veiligheidscilinder, is uitgerust met hardmetalen platen die de werking van de trekschroef belemmeren. Naast het vervangen van uw huidige cilinder, is het verstandig om te kijken naar het beslag. Met het juiste veiligheidsbeslag beschermd u de cilinder tegen afbreken. Veiligheidsbeslag is een 12mm dik en massief schild, bekroond met 3 SKG sterren, en wordt van binnenuit vastgeschroefd.

Niet alleen voor insteeksloten, maar ook aan oplegsloten is gedacht. Voor het Lips oplegslot is een rond rozet ontwikkeld, dat de cilinder afschermt en zo beschermt tegen kerntrekken. Leverbaar in aluminium geanodiseerd en RVS.
1754VR
Aluminium 210600101 | RVS 211612308


Laat de inbreker een blokje omgaan.

Goed hang- en sluitwerk en een Secu anti-inbraakstrip maakt het de inbreker een stuk lastiger. De nieuwe Secu Plus lijn heeft, bij een naar binnen draaiende deur, een verbluffend resultaat laten zien. De norm is om drie minuten braak te doorstaan, de Secu Plus lijn doorstaat elf minuten braak. Na drie minuten werd een 70 centimeter lang breekijzer ingezet, dat honderden kilo’s kan wegdrukken. De deur in deze testcase is voorzien van veiligheidssloten volgens PKVW richtlijn. Wilt u ook uw deur aan de PKVW richtlijn laten voldoen? Neem gerust contact op met uw vestiging of vertegenwoordiger, zij helpen u daar graag mee.


SecuStrip Plus Achterdeur 14 20 Bruin 5 SecuStrip Plus Voordeur Wit 
Bruin: Secustrip achterdeur | Wit: Secustrip voordeur

6 close up
Close-up Secustrip

De Secu Plus lijn is leverbaar voor naar binnen- en naar buiten draaiende deuren en ramen. Naast wit en bruin is ook een luxe zwart grijze structuur coating RAL 7021 uit voorraad leverbaar. De lijn kan op bestelling vanaf één stuk in meer dan 60 RAL kleuren geleverd worden, met slechts drie weken levertijd en een beperkte meerprijs.

Voor afwijkende modellen voor opdekdeuren, dubbele openslaande tuindeuren, andere terugligging geldt: U vraagt wij leveren. Neem hiervoor contact met ons op. Naast de Secu Plus lijn sorteren wij speciaal voor box-, bergings-, en garagedeuren de Basic lijn. Vriendelijk geprijsd, drie minuten inbraakwerend en verkrijgbaar in wit.


Veiligheidsdeurnaald voor dubbele deuren
Alprokon heeft de veiligheidsdeurnaald voor dubbele deuren opnieuw uitgevonden. De nieuwe 007 range maakt het de inbreker een stuk lastiger, doordat deze voorzien is van ingebouwde kreukelzones. De afdekflens, die de ruimte tussen de twee deuren afdekt, wordt stapsgewijs dikker met een buiglijn bij elke verspringing. Hierdoor kan een inbreker de afdekflens niet meer in 1 keer ombuigen maar stuit hij bij het “afpellen” van de deurnaald steeds op een nieuwe flens. Tijdens het forceren vormen de omgebogen flens delen een steeds grotere barrière.
kreukelen illustratie NIPW 2015 08

Classificatie:
·         SKG 3 sterren
·         SKH bij deurdikte 40 mm weerstandklasse 2
·         SKH bij deurdikte 54 mm weerstandklasse 3
Wist u dat de 007 deurnaald tijdens de praktijk inbraaktest (weerstandklasse II) maar liefst vijftien minuten stand heeft gehouden? Met drie minuten wordt al voldaan aan de normering. Alprokon gaat niet voor de ondergrens van de norm maar voor maximale inbraakvertraging.  Tevens zorgt een Alprokon deurnaald voor een vermindering van 40% van het kromtrekken van dubbele deuren.

Opleveren woningen
Wilt u woningen opleveren die voldoen aan een hoge kwaliteit, SKG*** keurmerk en het keurmerk PKVW? Onze Hang- & Sluitwerkspecialist weet hier alles van. Meer weten? Neem contact op met uw vertegenwoordiger of een van onze vestigingen.

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart