glass-building.jpg
Binnen de kinderopvang heeft de veiligheid van kinderen en medewerkers topprioriteit. De kinderen moeten worden opgevangen op een veilige plek. Ouders moeten hun kroost met een gerust hart aan de kinderleiders en -leidsters kunnen toevertrouwen. Niet alleen het speelgoed en meubilair moet veilig zijn, ook onbevoegden moeten het pand niet binnen kunnen komen. En natuurlijk moeten tijdens een calamiteit genoeg vluchtwegen aanwezig zijn.

Met de onderstaande aanbevelingen houdt u uw kinderdagverblijf veilig en controleerbaar.

Elektronische toegangscontrole
U kunt een elektronische toegangscontrole instellen door middel van pasjes of een codetableau. Organisatorisch is dit een eenvoudige manier van controle en beheer. Pasjes en codes kunt u op naam uitgeven en opsturen naar de ouders. Deze pasjes en codes zijn wel overdraagbaar.


Biometrische toegangscontrole
Bij biometrische toegangscontrole maken we gebruik van onder andere vingerscan, irisscan, gezichtsherkenning en aderscan. Deze identificatie is minder manipuleerbaar dan de overdraagbare pasjes. Deze lichaamseigen media moet op locatie worden geregistreerd. Voordeel is dat medewerkers door kunnen gaan met hun kerntaak, het verzorgen van de kinderen. Met een biometrische toegangscontrole kunnen mensen zelf naar binnen.
 

Persoon in beeld
Wilt u een visuele controle toevoegen? Maak dan gebruik van een videofoonsysteem dat ongeautoriseerde personen in beeld brengt. Medewerkers kunnen dan zelf beoordelen of zij de persoon in beeld willen toelaten.


Deur open-dicht signalering
Alle vluchtwegen moeten beschikken over anti-panieksloten, al dan niet voorzien van een signalering die onrechtmatig gebruik van deze deuren signaleert. De mogelijkheid bestaat om een koppeling te maken naar administratie- of facturatiesoftware. 

Vluchtwegtechniek
Ook veilig kunnen vluchten uit het pand vereist o.a. hang- en sluitwerk, pictogrammen etc dat aan diverse Europese normen voldoet. Bij Mastermate kunt u terecht voor een vakadvies over de geldende regelgeving en hoe vluchtwegtechnniek vooral werkbaar en praktisch kan worden toegepast. 
 

Praktisch advies
Kom langs in een van onze Building Control Experience Centers. Bespreek met onze specialisten de dagelijkse processen in uw kinderopvang. Simuleer deze processen in ons center. Bekijk en ervaar samen met onze Building Control specialisten alle mogelijkheden om veiliger en slimmer het werkproces in te richten. Meer over Building Control!


Bekijk hieronder welke Mastermate-services door andere kinderopvangcentra worden gebruikt:

ijzerwaren-button gereedschap-button hang-en-sluitwerk-button deurenservice-wazig magazijnservice-wazig
BC-button CorporatieService-wazig RuwbouwService-wazig MontageService-button ContainerService-wazig
SlijpService-wazig Beslagshop-button PBMshop-button BCEC-button Mastermail-button
e-nieuwsbrief-button scherpeacties-button debestecondities-button 34-vestigingen-button 0900-no-button
0800-no-button dataverkeer-wazig medewerkers-button logistiek-wazig eigenwebsite-button
eigenwebshop-button stofvrij-wazig PBM-kennis-wazig ankerwerk-kennis-wazig pkvw-kennis-button
luchtdicht-kennis-wazig opplussen-kennis vca-kennis-wazig pbm-toolbox-wazig vakavond-kennis