glass-building.jpg
Voor het snel kunnen bedrukken van logo's op T-shirts, broeken en jassen maken wij graag gebruik van zgn. transfers. Deze transfers bedrukt met uw bedrijfslogo houden wij graag voor uw bedrijf op voorraad. Hierdoor kunnen wij snel leveren wanneer u snel een extra broek of jas moet hebben. Een alternatief voor transfers is het borduren van logo's. Vraag ons om advies over de beste bedrukkingsmethode.

Wassen van bedrukte werkkleding
U kunt lang plezier hebben van uw bedrijfskleding met logo's erop, als wassen, drogen en strijken zorgvuldig gebeurt. Hieronder geven wij wat handige was-, droog- en strijktips.

Wij bedrukken bedrijfskleding met een speciale machine. Deze machine perst uw bedrijfslogo met 190 0 C op het kledingstuk. Hierdoor blijft het logo, ook na vele wasbeurten, lang zitten! Wij maken u erop attent dat de drukplaat een afdruk achterlaat op het kledingstuk. Deze afdruk is na 1 tot 2 keer wassen volledig verdwenen!

Wastips
Volg de voorschriften van het wasetiket in de kleding op. Het wasetiket zit meestal in de linkerzijnaad of achter in de hals vastgenaaid. 
• Was lichte en donkere kleding kleuren niet bij elkaar om afgeven te voorkomen.
• Kleding binnenstebuiten wassen en knopen, klittenband en ritssluitingen dicht.
• Stop de wasmachine niet te vol.
• Gebruik het liefst een vloeibaar wasmiddel.
• Voor gekleurde kledingstukken geen wasmiddel met optisch witmiddel of bleek gebruiken, anders verbleken kleuren.
• Was wollen kleding voorzichtig met een speciaal wolwasmiddel. Wol kan met de hand gewassen worden, maar machinewas met een fijn wolwasprogramma is beter.

Werkkleding bedrukking en belastingregels
Werkkleding kan onbelast worden vergoed of verstrekt. Vergoedingen voor het wassen van werkkleding zijn onbelast.

Wat verstaat de belastingdienst onder werkkleding?
  • kleding die uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen, zoals overalls;
  • kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare aan uw bedrijf gebonden beeldmerken (bijvoorbeeld een logo) met een oppervlakte van minimaal 70 cm² totaal.
Deze voorwaarden gelden voor elk kledingstuk. Voor broek-jackcombinaties geldt dat op beide kledingstukken ook een logo moet staan. Ook door de werkgever ter beschikking gestelde kleding, die niet aan de bovengenoemde voorwaarden voldoet, is onbelast.Dit geldt alleen als deze kleding op de werkplek blijft. Kijk voor de volledige belastingregels op www.belastingdienst.nl en specifiek voor de werkkleding klik dan hier

Wilt u meer weten over alles wat met Persoonlijke Veiligheid & Bedrijfskleding te maken heeft, ga dan naar onze pagina Veiligheid.

Praktisch advies
Ga het gesprek aan met onze specialisten en ervaar de voordelen van een professioneel advies, gecombineerd met praktische oplossingen, zodat u en uw medewerkers veilig kunnen werken. Maak eens een afspraak met onze specialisten, stuur een mail naar info@mastermate.nl