buildingcontrol-grijs.jpg


Specialist hang- en sluitwerk Cor Stok en specialist Building Control Mario van Staalduinen vertellen in hun blogs over ‘monumentale’ projecten. Monumenten waaraan zij als adviseur hebben meegewerkt. Dit doen ze in het kader van Open Monumentendag 2017.


Het blog van Cor Stok op deurenservice.nu gaat over het vervangen van deurbeslag in monumenten. Mario van Staalduinen vertelt op buildingcontrol.nl over het aanleggen van een toegangscontrolesysteem in Slot Loevestein.

Cor Stok over het vervangen van deurbeslag in monumenten:

“Wie aan de slag gaat met het deurbeslag van monumentale gebouwen, komt prachtige dingen tegen. Maar het deurbeslag van erfgoed vervangen bij een renovatie, kan tegelijkertijd een flinke uitdaging zijn. Ik geef je drie tips. Zodat het nieuwe deurkrukgarnituur en het slot goed passen in de bestaande deur.”

Lees het blog van Cor Stok

 

Mario van Staalduinen over het elektronisch toegangssysteem van Slot Loevestein:

“Een elektronisch toegangssysteem ontwerpen in een monument gaat niet anders in zijn werk dan voor een zorginstelling of kantorengebouw. Want Building Control is engineerswerk. Je gaat op zoek naar de juiste combinatie van technieken voor optimaal toegangsbeheer. Maar werken op een historische plek als Slot Loevestein is natuurlijk wel extra bijzonder.”

Lees het blog van Mario van Staalduinen

slot loevestein vierkant

 
Meer informatie

 

 

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart