buildingcontrol-grijs.jpg

Mastermate gaat voor energiebesparing en duurzaamheid. Daarom vervangt Mastermate in de vestigingen de oude tl-buizen door energiezuinige LED-verlichting. Inmiddels is de verlichting vervangen in de kantoren, winkels en magazijnen van 16 vestigingen en in het distributiecentrum.

Elektriciteit besparen van 95 huishoudens
De energiebesparing die vervanging van de conventionele verlichting oplevert, is aanzienlijk. Het gezamenlijk elektriciteitsverbruik voor verlichting is in de zeventien locaties met LED-verlichting teruggebracht van 598.140 kWh naar 226.272 kWh per jaar. Een besparing van 60 procent. Het bespaarde elektriciteitsverbruik (371.868 kWh) is gelijk aan het gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar van ongeveer 95 vierpersoonshuishoudens.

Energieverbruik terugdringen
De belangrijkste redenen voor Mastermate om te kiezen voor LED-verlichting zijn energiebesparing, duurzaamheid en veiligheid. Het vervangen van de oude tl-buizen is een relatief eenvoudige maatregel om het energieverbruik flink terug te dringen. Daarnaast zijn LED-lampen niet alleen zuiniger dan tl-buizen, ze hebben gemiddeld ook een langere levensduur. Een tl-buis moet na ongeveer vier jaar worden vervangen. LED-verlichting is pas na gemiddeld twintig jaar aan vervanging toe. Tenslotte is de behuizing van LED-verlichting van kunststof. Dit voorkomt dat de buizen bij ongewenste aanraking (stoten) kunnen breken. Dit werkt veiliger voor de medewerkers in het magazijn.

Bekijk ook

 

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart