glass-building.jpg

Het aantal Nederlanders dat overlijdt na een val neemt toe, blijkt uit recente cijfers van het CBS. In 2016 kwamen iets meer dan 3.300 mensen te overlijden aan de gevolgen van een val. 

Vooral voor ouderen is het risico op valpartijen groot, onder andere omdat senioren langer zelfstandig thuis wonen. Het monteren van hulpmiddelen zoals een wandbeugel of douchezitje kan ervoor zorgen dat een oudere veilig woont in zijn (senioren)woning.

Dagelijkse dingen worden flinke uitdaging

Ouderen lopen een verhoogd risico op vallen of struikelen. Traplopen, opstaan uit bed, douchen of naar de wc gaan. Naarmate mensen ouder worden, kunnen die dagelijkse dingen een flinke uitdaging zijn. Ook zorgen lichamelijke of geestelijke ouderdomsklachten tot ongelukken. Zo belanden jaarlijks 88.000 65-plussers op de spoedeisende hulp (SEH) als gevolg van een val. In bijna de helft van de gevallen gaat het om een val in een woonhuis.

Extra steun en grip met een beugel of zitje

Ouderen die meer moeite krijgen met lopen, langdurig staan of opstaan, kunnen wel wat extra steun of houvast gebruiken. Denk aan een klapbeugel in de wc of een zitje in de douche. Of een wandbeugel aan de trap, bij het bed en in de woonkamer. Met het oog op valpreventie kunnen zulke hulpmiddelen de gevraagde ondersteuning bieden. Zodat de oudere thuis zelfstandig zijn gang kan gaan.

Een eenvoudige aanpassing: wel zo veilig

Het monteren van een beugel of douchezitje is eenvoudig. Dus een kleine aanpassing van een (senioren)woning kan het risico verminderen op een val in de eigen woning. Wel zo veilig.


De specialisten van Mastermate helpen je graag met het kiezen van de juiste, ondersteunende hulpmiddelen. Stel je vraag in de chat van de webshop of kom langs in een vestiging bij jouw in de buurt.

 

Meer informatie

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart