buildingcontrol-grijs.jpg

Scholen en universiteiten zijn verantwoordelijk voor het bieden van een een veilig omgeving en schakelen Mastermate in voor een goed advies, sluitplan en uitvoering van het plan.

Binnen het onderwijs krijgt de sociale veiligheid alle aandacht. Problemen met pesten, discriminatie en seksuele intimidatie zijn bijna dagelijks in het nieuws. Leerkrachten en leerlingen willen zich op het schoolplein en binnen de onderwijsinstelling veilig en beschermd voelen. Minder aandacht is er voor niet (goed) functionerende vluchtdeuren en de toegangscontrole om ongewenste personen buiten de deur te houden. Scholen willen graag open en transparant zijn, maar dat betekent nog niet dat alle ruimtes voor een ieder toegankelijk moeten zijn.

In gebouwen spelen vragen als: wie mag er binnenkomen? Hoe gaan mensen naar buiten bij calamiteiten? Hoe maken we het onze gebruikers en bezoekers gemakkelijk? Hoe beschermen we onze bedrijfseigendommen? De geïntegreerde elektromechanische toegangscontrolesystemen van Building Control lossen dit soort kwesties uitstekend op, alles draait het om drie dingen: veiligheid, beveiliging en comfort en de samenhang tussen deze drie.


Hieronder doen we een aantal suggesties om uw school of universiteit veilig te houden:


Organisatorische maatregelen:

Veiligheid begint met het ontwikkelen van goede gewoonten. Deze maatregelen zijn goedkoop en vormen de eerste stap om uw schoolgebouw te beveiligen en een veiligheidsplan op te stellen.

Uw veiligheidsplan moet dan beginnen met deze organisatorische maatregelen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om procedures voor het sleutelbeheer, sluitingsprocedures, toegangscontrole en onderhoud. Door bij aanvang van de lessen bijvoorbeeld een beperkt aantal toegangsdeuren van het schoolgebouw open te stellen, houdt u een goed overzicht over wie de school binnengaat. Andere deuren zijn dan gesloten.

Belangrijk is natuurlijk wel dat deze deuren in geval van een calamiteit van binnenuit zonder hulpmiddelen open te maken zijn. Ook toezicht aan de schoolpoort en een goede ontvangst van de bezoekers zijn eenvoudige maatregelen om de sociale controle te verhogen en het risico op ongewenste bezoekers te verminderen.


Technische maatregelen:

Sluitplan

Als u uw traditionele sluitplan vervangt door een elektronisch sluitplan, houdt u het sluitplan altijd up-to-date en kunt u niet ingeleverde 'sleutels' eenvoudig uitprogrammeren. Zo creëert u een maximale veiligheid.
U achterhaalt op eenvoudige wijze wie in een bepaalde ruimte is geweest. Ook kunnen tijdzones worden ingesteld, zodat bijvoorbeeld collegezalen automatisch op bepaalde tijdstippen worden opengesteld.

Fietsenstalling
Fietsenstallingen kunnen worden voorzien van elektronische toegangscontrole die leerlingen en schoolmedewerkers met hun OV-chipkaart kunnen bedienen. Biometrische beveiliging, zoals een vingerscan, irisscan, gezichtsherkenning en handpalmherkenning, kunt u inzetten als extra identificatie is gewenst.

Sluitingsprocedure
U kunt de sluitingsprocedure van de ramen vereenvoudigen door op een centrale plaats uit te lezen welke ramen wel en welke niet gesloten zijn. Voor de veiligheid van personeel en bezoekers moet een schoolgebouw beschikken over onbelemmerde vluchtwegen. Met 'anti-panieksluitingen' zijn vluchtdeuren bij een calamiteit altijd zonder hulpmiddelen te openen.

Signalering
Vaak is het ook wenselijk een signalering aan te brengen zodat duidelijk is wanneer deze deuren worden gebruikt en 'misbruikt'. Wie wordt waarmee belast? Hoe wordt er aangebeld? Wie doet er open? Elektromechanische producten bieden volop mogelijkheden om een goede balans te vinden tussen veiligheid, beveiliging en comfort. Onze specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes.

Vluchtwegtechniek
Ook veilig kunnen vluchten uit de onderwijsinstelling vereist o.a. hang- en sluitwerk, pictogrammen etc dat aan diverse Europese normen voldoet. Bij Mastermate kunt u terecht voor een vakadvies over de geldende regelgeving en hoe vluchtwegtechnniek vooral werkbaar en praktisch kan worden toegepast.

Praktisch advies en onderhoud
Kom langs in een van onze Building Control Experience Centers. Bespreek met onze specialisten de dagelijkse processen in uw onderwijsinstelling. Simuleer de processen in ons center. Bekijk en ervaar samen met onze Building Control specialisten alle mogelijkheden om veiliger en slimmer het proces in te richten en te kunnen onderhouden. Lees meer over Building Control. 


Bekijk hieronder welke Mastermate-services door andere scholen en universiteiten worden gebruikt:

ijzerwaren-button gereedschap-button hang-en-sluitwerk-button deurenservice-button magazijnservice-button
BC-button CorporatieService-button RuwbouwService-wazig MontageService-button ContainerService-wazig
SlijpService-wazig Beslagshop-button PBMshop-button BCEC-button Mastermail-button
e-nieuwsbrief-button scherpeacties-button debestecondities-button 34-vestigingen-button 0900-no-button
0800-no-button dataverkeer-button medewerkers-button logistiek-button eigenwebsite-button
eigenwebshop-button stofvrij-button PBM-kennis-button ankerwerk-kennis-button pkvw-kennis-button
luchtdicht-kennis-button opplussen-kennis vca-kennis-button PBM-toolbox-button vakavond-kennis-button