Duurzaamheid

CO2-uitstoot en CO2-prestatieladder

Duurzaamheid

Mastermate streeft ernaar zijn CO2-uitstoot te reduceren. Daarvoor maken we gebruik van de CO2-footprint en de CO2-prestatieladder.

Het niveau waarop Mastermate omgaat met CO2-reductie voldoet aan de eisen die de SKAO / CO₂-Prestatieladder stelt voor niveau 3. Mastermate communiceert ieder (half)jaar haar energiebeleid, CO2-footprint en reductiedoelstellingen intern en extern.


Inzicht in CO2-uitstoot

Mastermate heeft haar eigen energieverbruik omgerekend naar CO2-emissies om zodoende meer inzicht te krijgen in haar CO2-uitstoot per energiestroom. Dit inzicht in de CO2-uitstoot maakt het mogelijk om effectieve doelstellingen op te stellen. In het jaar 2016 is de CO2-footprint voor het eerst berekend. De footprint wordt jaarlijks opnieuw berekend en intern en extern gecommuniceerd.


Bekijk de CO2-footprint van Mastermate vanaf 2016 tot heden.


CO2-reductie

Mastermate heeft reductiedoelstellingen opgesteld om effectief haar CO2-uitstoot te reduceren. Er zijn reductiemaatregelen opgesteld om deze doelstelling te behalen. Deze worden ieder half jaar beoordeeld op hun effectiviteit.


Communicatie

Mastermate communiceert ieder half jaar publiekelijk over haar energie-reductiebeleid met betrekking tot inzicht, reductie en participatie aan een initiatief.


Participatie

Mastermate neemt actief deel aan initiatieven rond de reductie van CO2 in de sector of daarbuiten. Op dit moment is dat het initiatief (Nederland CO2-neutraal). Wilt u meer informatie over de CO2-Prestatieladder? Meer informatie vindt u op de website van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO)


Download hieronder de documenten betreffende het CO2-reductiebeleid van Mastermate:Documenten CO2-prestatieladder 2021

 

Documenten CO2-prestatieladder half 2021


Documenten CO2-prestatieladder 2020


Documenten CO2-prestatieladder half 2020


Vragen over de aanpak van onze CO2-reductie?

Wilt u meer informatie over de CO2-footprint van Mastermate of het CO2-reductiebeleid, neem dan contact op met onze KAM-manager. Stuur een e-mail naar kam@mastermate.nl.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1266 beoordelingen
  • Het juiste advies voor mij
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!