glass-building.jpg

Bouwend Nederland wordt elke dag geconfronteerd met gevaarlijke omstandigheden bij het uitvoeren van projectwerkzaamheden. Bouwstof, zwaar materieel, hard geluid, wisselende weersomstandigheden en veel verschillende verwerkingsmaterialen zijn voorbeelden waar medewerkers in de bouw praktisch mee te maken krijgen. Letsel aan lijf en leden ligt op de loer met als resultaat ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Zorg voor veilige werkvoorwaarden. Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, ook wel PBM's genoemd, beperkt de kans op letsel of gezondheidsschade.

Voordelen Mastermate Persoonlijke Veiligheid & Bedrijfskleding

 • Professioneel en merkonafhankelijk advies
 • Gratis Veiligheidscheck
 • Compleet assortiment PBM-artikelen
 • Gratis toolboxen
 • Eigen Veiligheidsshop in Beverwijk, Delfgauw, Deventer, Gemert, Oirschot, Volendam, Zaandam en Zwaagdijk
 • Elke vestiging heeft groot PBM-assortiment, ook in de webshop kunt u veel artikelen direct bestellen
 • Onderhoud en keuringen in eigen beheer.

Vragen? Mail: 
Veiligheid Mastermate

.
Meer informatie vindt u in onze brochure Persoonlijke Veiligheid. Of lees hieronder verder. U kunt ook een afspraak maken met een van onze specialisten Persoonlijke Veiligheid & Bedrijfskleding.

Hieronder vindt u een overzicht van het Mastermate-assortiment of onze dienstverlening

Ogen en gezicht
Ogen en gezicht staan geregeld bloot aan risico's. Denk alleen maar aan thermische, mechanische, chemische en fysische straling en zonnestralen. Belangrijk voor een juiste keuze bij een bril of gelaatsbescherming is de aard van het werk. Daarnaast zijn het draagcomfort en de omgeving (schoon, vuil, warm, koud) bepalend voor de keus.

Een bril is noodzakelijk bij veel voorkomende werkzaamheden, zoals slijpen, bikken, hakken etc. Splinters in het oog kunnen blijvend letsel veroorzaken. Ons assortiment omvat:

 • correctie- en planbrillen
 • veiligheids- en zonnebrillen
 • ruimzichtbrillen
 • gelaatsbescherming (vol- of halfgelaatsmaskers en bijbehorende systemen.

Handig om te weten:
Waar staat de afkorting FFP voor?
- Filtering Face Piece (filterend gezichtsstuk, oftewel disposable, onderhoudsvrij masker)

Lees meer...

Wat is het verschil tussen een FFP1, een FFP2 en een FFP3 masker?
Deze classificatie houdt verband met de filterprestatieniveaus zoals gedefinieerd in EN149: 2001 + A1: 2009:
- FFP1 filtert ca. 75% van de vaste en vloeibare deeltjes tijdens de testprocedure
- FFP2 filtert ca. 92% van de vaste en vloeibare deeltjes tijdens de testprocedure
- FFP3 filtert ca. 99% van de vaste en vloeibare deeltjes tijdens de testprocedure.

Wat is de nominale beschermingsfactor?
Dit nummer wordt berekend op basis van de TIL (Total Inward Leakage, oftewel totaal naar binnen gerichte lekkage) en geeft het beschermingsniveau van het masker aan onder laboratoriumomstandigheden. Een nominale beschermingsfactor van 50 betekent dat de verontreiniging in het masker 50% lager is dan de verontreiniging aan de buitenzijde van het masker.
- P1-maskers hebben een nominale beschermingsfactor 4
- P2-maskers hebben een nominale beschermingsfactor 10
- P3-maskers hebben een nominale beschermingsfactor 50.

Stofvrij werken
Werknemers in de bouw worden tijdens hun werk geconfronteerd met werkzaamheden waarbij veel stof vrijkomt. Blootstelling aan kwartsstof maakt ziek, daarom heeft de overheid stofvrij werken als speerpunt gemaakt voor de controles op de bouwplaats door de Inspectie SZW.
Kwartsstof komt vrij bij:

 • Zagen
 • Slijpen
 • Boren
 • Vegen.

Deze bewerkingen leveren in steenachtige materialen zoals beton, bak- en natuursteen en kalkzandsteen kwartsstof op. Ook het 'bezemschoon' opleveren doet teveel stof opwaaien. Stofvrij werken is noodzaak voor een goede gezondheid. Lees meer over de mogelijkheden van stofvrij werken op onze pagina Stofvrij werken. Of wilt u over dit onderwerp een gesprek met een Mastermate-stofvrijwerken specialist, stuur dan een mail naar stofvrijwerken@mastermate.nl.

Lees meer...

Lasbescherming
Bij het lassen komt straling (vooral UV-blauw- en IR-) vrij die gevaarlijk is voor de ogen. Er bestaan verschillende manieren om deze gevaren tegen te gaan. Speciale lasschilden en helmen bijvoorbeeld om ogen en het gezicht te beschermen.

Gehoorbescherming
Op de bouw wordt veel lawaai geproduceerd, de kwaliteit van het gehoor heeft hiervan te lijden. Teveel lawaai veroorzaakt slechthorendheid en later doofheid. Lawaai-slechthorendheid wordt steeds vaker niet alleen vastgesteld bij oudere-, maar ook bij jongere werkenden in de bouw. Doe er iets aan voordat het te laat is. Beschadiging van het gehoor is onomkeerbaar!

Welke soorten gehoorbescherming zijn er?
- Oordopjes: Dit zijn wegwerpoortjes. Mastermate adviseert een meer permanente en persoonlijke oplossing, zoals de gehoorkappen of de otoplastieken.
- Gehoorkappen: Deze kappen gaan over het hele oor. Er zijn diverse modellen en mogelijkheden. Sommige modellen pas ook over een bouwhelm. Bekijk ons assortiment gehoorkappen van 3M - Peltor in onze webshop.
- Otoplastieken: Dit is een op maat gemaakte gehoorbescherming. Past perfect in het oor. Vanuit het gebruik en het gemak. Je kunt ze altijd bij je hebben, want ze nemen weinig ruimte in beslag. En daardoor worden ook sneller gebruikt. Ook het comfort is uitstekend. Ons advies is investeer in een goed paar otoplastieken. Laat ze opmeten bij Mastermate    en wij leveren uw otoplastieken in een handig klein doosje bij u af.

Vraag ernaar op de vestigingen of stuur een mail naar info@mastermate.nl voor het maken van een afspraak. Bij Mastermate kunt u ook uw otoplastieken laten keuren. Geef dit bij uw otoplastiekenaankoop aan, dan krijgt u automatisch bericht van ons. Draag gehoorbescherming zodra het nodig is en voorkom permanente gehoorbeschadiging. Ons motto: Blijf genieten van geluid.

Hoofd
Bouwhelmen absorberen 70% van een klap. Hoofdbescherming komt van pas in alle situaties waarin hoofdletsel kan ontstaan door mechanische, elektrische of thermische oorzaken. En wat dacht u van bescherming tegen weersinvloeden zoals kou en warmte?

Werknemers zijn wettelijk verplicht een helm te dragen, onder meer wanneer zij:

 • Te maken hebben met vallende stenen, materialen, brokstukken of allerlei vallende voorwerpen, in bijvoorbeeld steengroeven, bij bouw- en montagewerk en bij sloopwerk.
 • Worden blootgesteld aan uitwasemingen van giftige, bijtende of prikkelende producten.
 • Op hoofd of schouders zakken of pakken met producten vervoeren.

Afhankelijk van de beschermingsaard bestaat de bouwhelm uit een verende binnenhelm en een harde buitenhelm. Deze combinatie moet harde klappen opvangen.

Tips: 

 • Na een klap is het zaak de helm te vervangen. Vaak zitten er dan namelijk haarscheuren in die maken dat deze schil een volgende klap niet meer opvangt.
 • Bescherm u zelf tijdens het buiten werken tegen UV-straling en vraag naar de bouwhelm met UV-indicator.
 • Herkenbaar aan het werk met een bouwhelm met uw bedrijfslogo erop! Ook dat regelt u bij Mastermate.

Handen en veiligheidshandschoenen
Handen hebben op diverse fronten bescherming nodig. Tegen vuil, stof, hitte, kou, chemische stoffen, scherpe materialen en voor goede hygiëne. Samen met de onderarmen zijn handen nog steeds de delen die de meeste verwondingen oplopen. In de veiligheidshandschoenen van Mastermate zitten stoffen zoals leer, katoen, tricot, latex, pvc, nitril en neopreen verwerkt. Verschillende van deze materialen maken het mogelijk om maximaal gevoel in de handen te houden tijdens het werk.

Lees meer...

Mastermate heeft veiligheidshandschoenen in vele varianten. Van wegwerphandschoenen tot en met degelijke veiligheidshandschoenen voor langdurig gebruik. 
De bescherming van handschoenen tegen mechanische risico's wordt aangegeven met prestatieniveaus. Deze staan op de handschoen aangegeven in volgorde volgens EN388:
Prestatieniveaus:
- Schuurweerstand, 1 tot 4 waarbij 1 de laagste is en 4 het hoogste
- Snijweerstand, 1 tot 5 waarbij 1 de laagste is en 5 het hoogste
- Scheurweerstand, 1 tot 4 waarbij 1 de laagste is en 4 het hoogste
- Perforatieweerstand, 1 tot 4 waarbij 1 de laagste is en 4 het hoogste.

Bescherm handen
Tijdens het werk worden de handen zoveel mogelijk beschermd door handschoenen. Het is niet te voorkomen dat handen vies worden. Veel mensen in de bouw hebben last van kloven en erg ruwe handen. Kijk eens bij Mastermate naar de mogelijkheden om handen beter te verzorgen, bijvoorbeeld met:

 • de 4tecx reinigingsdoekjes kun je snel en doeltreffend o.a. niet-uitgeharde siliconenkit, niet-uitgeharde PU-schuim, olie en vele lijmresten van handen verwijderen
 • de de 4tecx handcleaner, dit is een pasteuze handreiniger op basis van Aloë Vera extracten en huidvriendelijke schuurmiddelen. Het verwijdert zware industriële vervuilingen
 • Dreumex universele creme, deze creme vormt een beschermende laag op de huid en verhindert dat schadelijke stoffen de huid binnendringen. 

Voeten - werkschoen en veiligheidsschoenen
Mastermate adviseert bij voorkeur veiligheidsschoenen, omdat ze in de praktijk gewoonweg de beste bescherming bieden. Ze voldoen aan de normering ISO EN 20345, die aangeeft dat het om een veiligheidsschoen (code S) gaat. Standaard bezitten ze een speciale neus, die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen met een energie tot 200 Joule.

Lees meer...

Handig om te weten, de veiligheidsschoennormering:
- S1, veiligheidsschoen voor professioneel gebruik met veiligheidsneus die op een impact van 200 J is getest, met anti-perforatie tussenzool, gesloten hiel, antistatische eigenschappen en energieabsorberende hak. Goed ademend speciaal voor warme en droge omstandigheden.
- S2, gelijk aan S1, plus waterabsorberende binnenvoering en waterafstotend buitenkant.
- S3, DE BOUWSCHOEN! Gelijk aan S2, plus anti-perforatie tussenzool en loopzool met profiel. De S3 is bij uitstek geschikt voor de bouw.De schoenen die Mastermate aanbiedt hebben de S2- of S3-norm en voldoen ook aan de volgende kwaliteiten:

 • goede klimaatbeheersing in de schoen, zodat de voet niet zweterig gaat aanvoelen
 • veel grip, zodat de voet niet snel uitglijdt
 • goede schokabsorptie
 • neusbescherming; door extra duurzame materialen te verwerken op de neus van de schoen wordt slijtage van deze meest kwetsbare plek uitgesteld.

Let op, werkschoenen zijn geen veiligheidsschoenen!

Tip:
Net zoals bij gewone schoenen is het belangrijk om af en toe de ene soort met de andere soort af te wisselen, zeker als ze gedragen worden onder vochtige of warme omstandigheden. Dit verhoogt de levensduur, net als het regelmatig gebruik van de juiste onderhoudsmiddelen. Die zijn van groot belang voor onder meer het vochtdicht houden van laarzen.

Hieronder ziet u met welke richtlijnen u rekening dient te houden bij aanschaf van de verschillende schoeiselmogelijkheden:
- ISO EN 20345, specificaties van veiligheidsschoenen (laarzen) stalen neus met veiligheidsfactor tot 200 J impact en 15 kN compressie op de neus.
- EN346, specificaties van veiligheidsschoenen (laarzen) stalen neus met veiligheidsfactor tot 100 J impact.
- EN347, specificaties van werkschoenen en laarzen voor professioneel gebruik; de beschermingsgraad niet afzonderlijk vermeld.

Veel gestelde vraag over PBM-artikelen - bron arboportaal.nl

Wie betaalt persoonlijke beschermingsmiddelen?
Antwoord: De persoonlijke beschermingsmiddelen van de werknemer zijn voor rekening van de werkgever. Ook als het gebruik ervan niet wettelijk verplicht is, zo bepaalt de Arbowet. Werknemers zijn weer verplicht de persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken en met zorg te behandelen. Meer informatie vindt u op www.arboportaal.nl.

Werkkleding
Tijdens het werk in de bouw kan het er ruig aan toe gaan. Uw eigen kleding heeft daar al snel onder te lijden. Ook kunt u te maken krijgen met extreme weersinvloeden, zoals sneeuw en regen. Daarom heeft Mastermate een complete kledinglijn in haar programma. De kleding voldoet aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid, wasbaarheid en comfort. Wij kunnen ook de bedrukking van de kleding met uw bedrijfslogo's voor u verzorgen. 

Mastermate heeft o.a. de volgende werkkledingsgroepen in haar assortiment:

 • Werkbroeken: met o.a. veel handige zakken, dubbele stof op bovenbeen en zakken voor kniebeschermers, gereedschapsruimtes.
 • Shorts: met veel bewegingsruimte en zakken.
 • Werkhemden en T-shirts: hemden met zakken voor onder meer mobiele telefoon.
 • Truien: warme truien met of zonder zakken om handen in te warmen, met of zonder capuchon.
 • Bodywarmers: voorzien van o.a. tweeweg ritssluiting, diverse borstzakken, speciale zak voor mobiele telefoon, oogjes voor microfoondraadjes om handsfree bellen mogelijk te maken.
 • Thermo-ondergoed: een uitkomst in koude winters en bij vochtig weer, voert transpiratie af en houdt u warm en droog. Bijvoorbeeld Craft.
 • Regenkleding, bijvoorbeeld de Simply-no-sweat.
 • Amerikaanse overalls en wegwerpoveralls.
 • Gereedschapsvesten.
 • Kniebeschermers: beschermend en toch zacht, hoge bewegingsvrijheid.
 • Stofjassen.
Lees meer...

Schoenen aanmeten
De Mastermate-specialisten kunnen passessies voor u verzorgen in onze Veiligheidsshops of bij u op de zaak. Niet alleen worden de juiste maat schoenen aangemeten. Er kan ook meteen gekeken worden naar voetproblemen. Uiteindelijk is bijvoorbeeld 40% van de rugklachten afkomstig van het dragen van verkeerd schoeisel. Goed passend en ondersteunend schoeisel is dus van het grootste belang.

Beschermende hulpmiddelen
Naast alle beschermingsmiddelen voor personen is het belangrijk dat de randvoorwaarden voor een veilige werkomgeving worden gewaarborgd. Denk aan bijvoorbeeld:

 • Pionnen
 • Blustoestellen
 • Afzetkettingen
 • Markeringsbanden
 • Strooizout
 • Bouwlampen
 • Veiligheidssignalisaties etc.

Verder is het van groot belang dat uw hulpverleners met blustoestellen kunnen werken en dat de inhoud regelmatig wordt gecontroleerd en vernieuwd. Als eigenaar van blustoestellen moet u deze regelmatig inspecteren op aanwezigheid en toegankelijkheid en controleren of ze gebruiksklaar zijn. 

Mastermate heeft een groot programma brandblussers, waaronder de ABC-poederblusser. Dit zijn multifuctionele brandbestrijdingsmiddelen, te gebruiken voor het bestrijden van A-branden (vaste stoffen), B-branden (vloeistoffen) en C-branden (brandbare gassen). Het poeder is te gebruiken bij temperatuurgrenzen van -20 °C tot +60 °C. Dit type wordt veel gebruikt in buitensituaties, in voertuigen en cv-installaties. Voor kantoorruimtes is dit brandbestrijdingsmiddel minder geschikt i.v.m. nevenschade. Hier wordt meestal een keus gemaakt tussen sproeischuim of koolzuursneeuw. De poederblussers worden standaard geleverd met een ophangbeugel. Mastermate verzorgt ook de jaarlijkse keuringen.

BHV verbandtrommels
Bij een ongeval op het werk schiet de bedrijfshulpverlening mogelijke slachtoffers te hulp. Dat kan zij alleen maar naar behoren doen als ze de juiste materialen heeft om gewonde collega's te helpen. Daarnaast moeten werknemers ook zelf de mogelijkheid hebben om kleine verwondingen te verzorgen. Mastermate heeft op elke vestiging o.a. verbandmiddelen, diverse handreinigingssets en oogspoelmiddelen op voorraad. Kortom: alles om een verbandkoffer te vullen.

De arbowetgeving onderscheidt 2 verschillende types: koffer A en koffer B. Verbandkoffer A wordt aangeraden voor bedrijven met 25 of meer werknemers, of kleinere bedrijven waarin zich, door de aard van de werkzaamheden, of door de ligging, grote ongevalsrisico' s kunnen voordoen. Verbandkoffer B wordt aangeraden voor de kleinere bedrijven met minder dan 25 werknemers, waarin zich, door de aard van de werkzaamheden en door ligging, geringe ongevalsrisico's kunnen voordoen.

Wij leveren, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, deze BHV-koffers. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor verbandtrommels in vrachtwagens of andere samenstellingen. Ook pleisterautomaten en navullingen hebben wij in ons assortiment. Het periodiek aanvullen en controleren van de BHV koffers kunnen wij voor u verzorgen.

Veiligheidsshops
Bij Mastermate vindt u specialisten op het gebied van Persoonlijke Veiligheid & Bedrijfskleding. Zij informeren en adviseren u graag over de huidige arbowetgeving zodat u veilig en conform de Arbowetwet kunt werken. U kunt afspreken met deze specialisten bij u op de zaak of in een van onze Veiligheidsshops.

Voordelen Mastermate Veiligheidsshops

 • Altijd een goed en merkonafhankelijk advies door de Mastermate-specialist.
 • Passessie met groepen.
 • Ruime keus in jassen, shirts, broeken, (thermo-)ondergoed, sokken, veiligheidsschoenen en laarzen.
 • Ruime keus in persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals ademhalingsbeschermingsmiddelen, handschoenen, valbeveiliging etc.
 • Logo-bewaarservice: wij bewaren uw logo's voor u, zodat we snel kunnen leveren als uw medewerkers een nieuw kledingpakket nodig hebben.
 • Aan- en opmeten van voeten voor perfect passende veiligheidsschoenen.
 • Aanmeten van otoplastieken.

In elke Mastermate-vestiging en in de webshop vindt u veel artikelen die u direct kunt kopen. Maar wilt u zich rustig oriënteren op werkkleding of veiligheidsschoenen voor uw medewerkers, kom dan langs bij een van de volledig ingerichte Veiligheidsshops in:
Beverwijk
Delfgauw
Deventer
Gemert
Oirschot
Volendam (veel schilderskleding)
Zaandam
Zwaagdijk.

Wij maken graag tijd voor u. Stuur een mail naar info@mastermate.nl of neem contact op met een van onze specialisten. U bent van harte welkom in onze Veiligheidsshops.

Lees meer...

Werkkleding bedrukking en belastingregels
Werkkleding kan onbelast worden vergoed of verstrekt. Vergoedingen voor het wassen van werkkleding zijn onbelast. 

Wat verstaat de belastingdienst onder werkkleding?
• kleding die uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen, zoals overalls;
• kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare aan uw bedrijf gebonden beeldmerken (bijvoorbeeld een logo) met een oppervlakte van minimaal 70 cm².

Deze laatste voorwaarde geldt voor elk kledingstuk. Neem bijvoorbeeld een trainingspak. Zowel de broek als het jack moeten een voldoende groot logo hebben. Ook voor T-shirts, die in de praktijk vaak verstrekt worden, is het vereiste dat zij zo'n voldoende groot logo hebben. Door de werkgever ter beschikking gestelde kleding die niet aan deze voorwaarden voldoet, is onbelast zolang deze kleding aantoonbaar op de werkplek blijft.

Kijk voor de volledige belastingregels op www.belastingdienst.nl of ga direct naar kledingbelastingregelgeving.

Bedrukken werkkleding
Voor het snel kunnen bedrukken van logo's op T-shirts, broeken en jassen maken wij graag gebruik van zgn. transfers. Deze transfers bedrukt met uw bedrijfslogo houden wij graag voor uw bedrijf op voorraad. Hierdoor kunnen wij snel leveren wanneer u spoedig een extra broek of jas moet hebben. Het alternatief voor transfers is het borduren van logo's. Vraag om advies over de beste bedrukkingswijze.

Wasinstructies bedrukte werkkleding
Wij bedrukken bedrijfskleding met een speciale machine. Deze machine perst uw bedrijfslogo met 190 °C op het kledingstuk. Hierdoor blijft het logo, ook na vele wasbeurten, lang zitten! Wij maken u erop attent dat de drukplaat een afdruk achterlaat op het kledingstuk. Deze afdruk is na 1 tot 2 keer wassen volledig verdwenen! U kunt lang plezier hebben van uw bedrijfskleding met logo's erop, als wassen, drogen en strijken zorgvuldig gebeurt. U kunt al onze wasinstructies vinden in de leaflet 'Wasvoorschrift bedrijfkleding'. Hieronder geven wij alvast wat handige was-, droog- en strijktips:

 • Volg de voorschriften van het wasetiket in de kleding op. Het wasetiket zit meestal in de linkerzijnaad of achter in de hals vastgenaaid.
 • Was lichte en donkere kleding kleuren niet bij elkaar om afgeven te voorkomen.
 • Kleding binnenstebuiten wassen en knopen, klittenband en ritssluitingen dicht.
 • Stop de wasmachine niet te vol.
 • Gebruik het liefst een vloeibaar wasmiddel.
 • Voor gekleurde kledingstukken geen wasmiddel met optisch witmiddel of bleek gebruiken, anders verbleken kleuren.
 • Was wollen kleding voorzichtig met een speciaal wolwasmiddel. Wol kan met de hand gewassen worden, maar machinewas met een fijn wolwasprogramma is beter.
Lees meer...

Kledingpakketten en passessies
Als werkgever wilt u dat uw medewerkers er herkenbaar uitzien en dat kleding in de huisstijl van uw bedrijf is. Ook de veiligheid op de bouwplaats wordt hoger, als uw eigen medewerkers duidelijk zichtbaar zijn. Door het dragen van de afgesproken bedrijfskleding weet u zeker dat medewerkers voldoen aan de veiligheidseisen van de Inspectie SZW.

Naast het op voorraad houden van transfers, kunnen wij het verstrekken van kledingpakketten ook voor u regelen. U nodigt al uw medewerkers uit in een van onze Veiligheidsshops of wij komen met een kledingassortiment naar u toe en de passessie kan beginnen. Van te voren hebben wij al in overleg met u een basis assortiment werkkleding vastgesteld, waar uw medewerkers uit mogen kiezen. Tijdens de passessie wordt per medewerker bekeken welke kledingmaat en welk schoeisel voor hem of haar het meest passend is.Daarna bestellen wij alle artikelen en maken de pakketten klaar. Deze kunnen dan per medewerker gemakkelijk worden uitgereikt. Nadien houden wij voor u de maatgegevens van uw medewerkers in ons archief, zodat we snel artikelen kunnen bijbestellen. Deze naleveringen worden helemaal compleet geleverd voorzien van uw bedrijfslogo. De transfers houden wij namelijk voor u op voorraad. Heeft een van uw medewerkers kleding nodig ter aanvulling van zijn kledingpakket, dan is één belletje naar Mastermate genoeg om het snel voor elkaar te maken.

Rugzak op maat
Artikelen voor de Persoonlijke Veiligheid (ook wel de PBM-artikelen genoemd) kunnen ook risico's veroorzaken door bijvoorbeeld verkeerd gebruik, verkeerde artikelkeuzes, slechte veiligheidsinventarisatie of door slechte instructies. Mastermate maakt altijd een praktisch en werkbaar voorstel voor uw bedrijf.

Het Mastermate voorstel houdt in, dat iedere medewerker een 'eigen' PBM-rugzak krijgt met daarin alleen de PBM-artikelen die hij daadwerkelijk nodig heeft. Deze artikelen zijn voor hem op maat gemaakt en zijn voorzien van een duidelijke instructie. Deze aanpak biedt veel voordelen ten opzichte van de standaard PBM-boxen die te koop zijn. In deze PBM-boxen zitten heel vaak artikelen die niet van toepassing zijn of die niet geschikt zijn voor de werkzaamheden, die uitgevoerd moeten worden.

Vermijd onnodige kosten en laat een praktische inventarisatie maken door een specialist van Mastermate. 
p.s. deze rugzakken kunnen wij ook bedrukken met uw bedrijfslogo.

Videomateriaal op YouTube
Op het Mastermatenews-kanaal op YouTube verzamelen wij alle video's van onze leveranciers, belangenorganisaties en van Mastermate. Ook over veilig werken zijn er diverse video's te vinden. Bekijk het Mastermate-kanaal.

Inspectie SZW
De Inspectie SZW maakt de weg vrij voor een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen! De inspectie heeft, om het u makkelijker te maken een website ontwikkeld waarmee bedrijven de risico's en de regelgeving kunnen bekijken en waarmee ze kunnen vaststellen of de juiste maatregelen zijn genomen. U bent dus beter voorbereid op een eventuele controle door de Inspectie SZW. Vraag de Mastermate-specialisten Persoonlijke Veiligheid & Bedrijfskleding naar de Mastermate Veiligheidscheck, wij helpen uw KAM-coördinator graag met een praktisch advies. Bekijk hier de zelfinspectie.nl website van de Inspectie SZW.

Praktisch advies
Ga het gesprek aan met onze specialisten en ervaar de voordelen van een professioneel advies, gecombineerd met praktische oplossingen, zodat u en uw medewerkers veilig kunnen werken. Maak eens een afspraak met onze specialisten, stuur een mail naar info@mastermate.nl.

Handige websites
www.arbovriendelijkehulpmiddelen.nl/