buildingcontrol-grijs.jpg

De slogan van Steel Blue luidt "100% comfort". De filosofie achter deze slogan is dat Steel Blue wordt herkend aan het comfort dat de schoenen bieden. Dat comfort geldt zowel voor het dragen van deze unieke veiligheidsschoenen, als voor de garanties en de service. De eindgebruiker ervaart allereerst het draagcomfort van de schoenen en mocht er onverhoopt toch iets aan de hand zijn - de snelle afhandeling van garanties.

Bekijk hier eens de referenties van personen die tevreden zijn over Steel Blue-schoenen! 

Praktisch Mastermate-advies voor u
Mastermate hecht veel waarde aan een merk-onafhankelijk advies, Steel Blue is een van de leveranciers, die wij u aanbevelen.

Kom eens praten met de specialisten van Mastermate, die alles weten over Persoonlijke Bescherming & Bedrijfskleding en welke mogelijkheden de diverse leveranciers voor u in petto hebben. Onze specialisten kennen de alle ins-en-outs van PBM-vraagstukken zoals:

  • Regelgeving
  • Bedrijfskleding en werkschoenen
  • Bescherming van ogen, gezicht, ademhaling, gehoor, hoofd, handen
  • Kledingbedrukking
  • Stofvrij werken
  • Valbeveiliging permanent en mobiel
  • Verzorging en hygiëne.
Aan de hand van de gratis Mastermate-Veiligheidscheck kunt u bepalen welke maatregelen u moet nemen en hoe u de uitvoering praktisch ter hand kunt nemen. Vraag ernaar bij onze specialisten.

De Mastermate-specialisten loodsen u door de complexe regelgeving heen, zodat u en uw medewerkers veilig uw projecten kunnen afronden. Maak snel een afspraak met de eigen Mastermate Persoonlijke Veiligheid- en Bedrijfskledingspecialisten, want gezond werken = noodzaak! Stuur een mail naar veiligheid@mastermate.nl.

Samenwerking Steel Blue en Toppodotherapie werken samen sinds 1 september 2014
Steel Blue en Toppodotherapie Nederland borgen met hun samenwerking het aansprakelijkheidsrisico van veiligheidsschoenen. Als een medewerker inlegzolen in zijn veiligheidsschoen draagt, vervalt de aansprakelijkheid van de schoenleverancier. Het afgegeven CE-certificaat op de schoen geldt niet meer en de medewerker of de werkgever is zelf aansprakelijk voor de gevolgen van ongevallen. Bij veel organisaties en werkgevers is dit niet bekend. Toppodotherapie Nederland en schoenleverancier Steel Blue hebben de handen ineengeslagen en introduceren een ISO-genormeerd productiesysteem. Hierdoor blijven de veiligheidsschoenen van Steel Blue met podotherapeutische- of aangepaste zolen gecertificeerd en is het aansprakelijkheidsrisico op veiligheidsschoenen afgedekt.

Veiligheidsschoenen vallen in categorie 2 van de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Een onafhankelijke organisatie voert een verplichte test uit volgens de EN-ISO 203045:2011-norm. Voldoet de schoen aan de eisen, dan krijgt deze een CE-certificaat. Dit certificaat geldt alleen voor de schoenen zoals de producent ze fabrieksklaar levert. Aanpassing na aankoop betekent dat de schoen afwijkt van de geteste norm en daarmee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier. Met alle gevolgen voor de werkgever en de drager bij een ongeval. Meer informatie vindt u in het persbericht! 

lees verder >> op de website van Steel Blue 
steelblue-logo