glass-building.jpg
Hotels en vakantieparken zijn omgevingen waar sprake is van vrije toegang voor bijna iedereen. Gasten van een hotel willen in een veilige omgeving verblijven. Dat maakt de maatschappelijke verantwoording voor de eigenaar van een hotel zeer groot. De zorg voor de veiligheid van de gasten die kamers of zalen huren of in het restaurant eten is hoog. Als hotelier moet u rekening houden met de persoonlijke veiligheid van uw gasten en personeel, maar ook met agressie, overvalrisico, brandveiligheid, diefstal en vernielingen. Uw gastvrije uitstraling mag daarbij niet in het geding komen. Het lijkt een spagaat.Vakantieparken en appartementencomplexen zijn dorpen op zich en moeten ook op die manier worden beoordeeld. De accommodaties moeten inbraakveilig zijn en alleen toegang verlenen tot de gasten die gereserveerd hebben. De gasten van de vorige week moeten er bijvoorbeeld niet meer in kunnen. Dit kan eenvoudig met behulp van een sleutel die weer keurig ingeleverd wordt. Maar deze sleutel kan ook kwijtraken waardoor er een lek in de beveiliging ontstaat. De schoonmaakdienst, de technische dienst en diverse andere personeelsleden hebben sleutels en kunnen op ieder tijdstip een accommodatie in. Dit kan ook strijdig zijn met de privacy van de gasten.


Elektronische toegangscontrole

Met de elektronische toegangscontrole van tegenwoordig kunt u er niet alleen voor zorgen dat mensen die toegang hebben erin kunnen. U kunt ook het tijdstip bepalen. Zo kunt u de schoonmaakdienst toegang verschaffen op de momenten dat schoongemaakt wordt. De gast kan van tevoren een transponder (bijvoorbeeld in de vorm van een druppelsleutelhanger of creditcard) toegestuurd krijgen.

Deze transponder geeft dan toegang tot de slagboom, accommodatie, zwembad, sauna en eventueel kunnen alle betalingen op het vakantiepark of in een hotel ermee worden gedaan. Gasten ervaren het als zeer positief als de deur na het dichtvallen direct afgesloten is, zonder dat ze daarvoor een sleutel hoeven te gebruiken.


Domotica

In combinatie met domotica kunnen de gasten de accommodatie volledig of gedeeltelijk eenvoudig bedienen. Bijvoorbeeld de cv-sturing, gecentraliseerd geregelde verlichting, besteldiensten zoals video on demand, een boodschappendienst of roomservice.


Camera's

De sociale controle op een park zou net als thuis groot moeten zijn. Op vakantie ligt die sociale controle meestal op een lager niveau. Om uw medewerkers hun kerntaken te kunnen laten uitvoeren, kunt u kiezen voor camera-ondersteuning.


Gespreksonderwerpen
De onderstaande punten zijn veel voorkomende gespreksonderwerpen tussen Mastermate en bijvoorbeeld hotels, motels, evenementenorganisatoren, organisaties in de recreatiesector, jeugdherbergen, vakantieparken etc.:
 • Toegankelijkheid van het object overdag, maar vooral 's avonds
 • Toegankelijkheid van de kamers, terrein, huizen
 • Eigendommen van gasten (kluizen)
 • Reserveringen
 • Comfort
 • Energieverbruik
 • Observatie door camera's
 • Brandveiligheid en vluchtwegen
 • Risico op overvallen
 • Parkeerbeleid
 • Organisatorische maatregelen.

Aanbevelingen

Gezien de vele aandachtspunten zijn meerdere oplossingen nodig om veiligheid, beveiliging en comfort te waarborgen.
Al deze oplossingen moeten gebruiksvriendelijk zijn, omdat medewerkers en afdelingen van verschillende disciplines ermee moeten werken.


Welke systemen kunnen we toepassen?

Zomaar een greep: toegangscontrole en -beheer, vluchtwegtechnieken, beveiligingscamera's en energysavers.
Belangrijk is deze systemen aan elkaar te koppelen zodat u en uw medewerkers veiligheid en gastvrijheid kunnen blijven bieden aan uw gasten.


Praktisch advies

Kom langs in een van onze Building Control Experience Centers. Bespreek met onze specialisten de dagelijkse processen in uw organisatie. Simuleer de processen in ons center. Bekijk en ervaar samen met onze Building Control specialisten alle mogelijkheden om veilige gastvrijheid en veilig werken mogelijk te maken. Lees meer over Building Control.

 

Bekijk hieronder welke Mastermate-services door andere hotels, vakantiecomplexen en bungalowparken worden gebruikt:

ijzerwaren-button gereedschap-button hang-en-sluitwerk-button deurenservice-button magazijnservice-button
BC-button CorporatieService-wazig RuwbouwService-wazig MontageService-button ContainerService-wazig
SlijpService-button Beslagshop-button PBMshop-button BCEC-button Mastermail-button
e-nieuwsbrief-button scherpeacties-button debestecondities-button 34-vestigingen-button 0900-no-button
0800-no-button dataverkeer-button medewerkers-button logistiek-wazig eigenwebsite-button
eigenwebshop-button stofvrij-button PBM-kennis-button ankerwerk-kennis-wazig pkvw-kennis-button
luchtdicht-kennis-wazig opplussen-kennis vca-kennis-button PBM-toolbox-button vakavond-kennis-button