buildingcontrol-grijs.jpg

Multifunctioneel centrum Het Kristal is een bijzonder gebouw in de nieuwe wijk Zuidbroek te Apeldoorn. Het kristal heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 27.500 vierkante meter, bestaande uit vier woontorens, vier vleugels en een centraal hart.

De woontorens bevatten circa 100 appartementen. In de onderste lagen van de torens zijn kleinschalige woon- zorgvoorzieningen gerealiseerd voor diverse doelgroepen. 

In de vleugels worden twee basisscholen, twee scholen voor speciaal onderwijs, een centrum voor revalidatie, een kinderdagverblijf, twee gymzalen, een zwembad en een parkeergarage ondergebracht. Het centrale hart wordt multifunctioneel gebruikt met onder andere een restaurant, een aula, dagbesteding en een medisch centrum. De mooie en duurzame gebouwen zijn voorzien van grasdaken, die het regenwater opvangen.

Mastermate Apeldoorn heeft een belangrijke rol gespeeld bij het – in samenspraak met de 4 opdrachtgevers – uitwerken van de wensen en eisen voor het hang- & sluitwerk en de toegangscontrole voor het Kristal. Mastermate Apeldoorn heeft daarna de opdracht verworven voor het leveren van hang- & sluitwerk, draaideurautomaten, elektrische sloten, beschermingsprofielen en toegangscontrole.

De draaideurautomaten zijn door de Mastermate Building Control montageservice geplaatst en gemonteerd.