buildingcontrol-grijs.jpg

Hotel Hoge Duin is een bijzonder hotel, gebouwd op de hoogste duin van Wijk aan Zee. Het hotel is rondom en op een bunker gebouwd. De ligging is aan zee met een eigen strand in/opgang.

Het bestaat uit 4 verdiepingen. Vergadercapaciteit is in de bunker. Het hotel wordt veelal gebruikt als conferentieoord.

Probleemstelling
• De ingang vanaf het strand naar het hotel werd onvoldoende beveiligd. De wens was om deze ingang meer te kunnen controleren en te beheren.
• Ook was er de behoefte om de invalidetoegang, een toegang met schuifdeuren, ook ‘s nachts alléén voor hotelgasten toegankelijk te laten zijn.
• Gedurende de nacht zijn er gasten, die toegang ‘s nachts toegang tot het complex en tot hun hotelkamersleutel willen hebben, ook deze twee vragen wilde het hotel automatisch kunnen regelen.

Aan Mastermate Beverwijk is gevraagd om een geïntegreerde oplossing te bedenken.

Gecreeërde oplossing
Samen met Paxton, Kaba en Dorma heeft Mastermate een passende en praktische oplossing gerealiseerd. Vanuit Paxton online worden de Kaba schuifdeuren, de Dorma deurautomaten, Paxton Marinelezers en de hotelkamersleutel met key-fob.

Ontwikkelingen
Binnenkort wordt deze werkwijze uitgebreid door de hotelkamers, honeymoonsuite en de conferentiezalen ook aan het Paxton online te koppelen. Op dit moment wordt ook onderzocht of de tijdsregistratie van de medewerkers ook via Paxton te regelen is.