glass-building.jpg
Zorgsectoren die mensen voor langere tijd verzorgen worden uitgedaagd maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar hun praktijk van alledag. In beide gevallen zijn begrippen als kleinschaligheid en nabijheid van groot belang. Klantgerichtheid is een term die in de zorg steeds vaker gebruikt wordt. En dat allemaal binnen de kaders van een gezond rendement.

Toegankelijkheid en privacy
Belangrijk onderdeel van een klantgerichte opstelling is de privacy. Hoe realiseer je de optimale mix tussen toegankelijkheid en veiligheid van het verzorgende personeel en de privacy van patiënt en cliënt? Met deze begrippen in het achterhoofd zijn binnen de toegangscontrole van Mastermate Building Control de volgende basisbegrippen van groot belang: veiligheid, beveiliging en comfort.

De praktijk leert ons dat in de toegangscontrole van zorginstellingen soms de nodige 'gaten' zitten. Bijvoorbeeld doordat dit binnen een fusie niet de hoogste prioriteit heeft gekregen. Vaak ontbreekt ook het zicht op de uitgegeven sleutels aan tijdelijk personeel of externe bedrijven. De privacy en veiligheid van patiënten, cliënten en medewerkers komen hiermee in het gedrang. En u weet allemaal dat een klein incident in de media vaak grote krantenkoppen oplevert en forse imagoschade tot gevolg heeft. Zeker omdat 'slecht nieuws' zich tegenwoordig via internet en social media razendsnel verspreidt.


Mechanische en elektronische toegangscontrole
Door binnen uw toegangscontrolesysteem mechanische en elektronische elementen te combineren, zorgen we voor een efficiënte en effectieve toegangscontrole die zowel veilig als comfortabel is. Belangrijke elementen zijn een gepatenteerd mechanisch sluitsysteem, elektronisch beslag en elektronische sleuteluitgifte gecombineerd met de juiste (elektromechanische) sloten en deurdrangers en automaten die op hun beurt gekoppeld zijn aan de brandmeldinstallatie. Zo nodig zorgen we ook voor de dwaaldetectie.
En door elektronische cilinders of gelijksoortige middelen toe te passen, gaat de integrale kostprijs omlaag. Zo verbetert u het rendement van uw 'sleutelbeheer'.

Een voorbeeld van een oplossing is de TouchGo: Kaba TouchGo vergemakkelijkt het leven van de mensen met dementie in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Nooit meer zoeken naar sleutels - uw handen zijn vrij. Kaba TouchGo is de perfecte oplossing voor verpleeg- en verzorgingstehuizen. Uw bewoners en patiënten zullen zich in hun kamers prettig en veilig voelen, zonder ongewild te worden gestoord. Bekijk hier direct de mogelijkheden op nieuwe microsite van Kaba voor de TouchGo.


Praktisch advies
Kom langs in een van onze Building Control Experience Centers. Bespreek met onze specialisten de dagelijkse processen in uw verpleeghuizen. Simuleer de processen in ons center. Bekijk en ervaar samen met onze Building Control specialisten alle mogelijkheden om het wonen en het werken in uw verpleeghuizen veiliger en slimmer te maken. Meer over Building Control