Grip op ruwbouw

Deskundiger, veiliger en zekerder bouwen

Grip op ruwbouw

De voorbereidingstijd in de bouw is krap. Daarom leggen onze klanten een deel van de werkvoorbereiding bij Mastermate. Ze vragen onze ruwbouwspecialisten advies over verankeren, ventilatietechniek, brandwerend afdichten en luchtdicht bouwen. Onze oplossingen geven u grip op de ruwbouw. Welke materialen heeft u nodig? En hoeveel? Die vragen laat u aan Mastermate over.

Mastermate heeft de expertise waar wij in de praktijk wat mee kunnen

– Remco Kragtwijk


Zekerheid met een slim ankerplan

Onze technisch specialisten zorgen voor bouwen met zekerheid. Zij zijn betrokken bij het hele bouwproces. U hoeft niet meer om te kijken naar verankeren en bevestigen. Zij leveren een compleet ankerplan voor u op, inclusief een kostenoverzicht. U ontvang een 2D- of 3D-model voor kozijnen en HSB-elementen met daarin de posities, hoeveelheden en de toe te passen verankering.


Loop voorop met luchtdicht bouwen

De energieprestatienormen halen? Van Mastermate krijgt u advies over de juiste materialen om luchtdicht te bouwen. Met trainingen en begeleiding leren we uw vakmensen hoe ze de materialen op de juiste manier verwerken. Een afsluitende luchtdichtheidsmeting – ook wel een blowerdoortest – en thermografisch onderzoek is de laatste check of de aanpak klopt. Mastermate zorgt dat u voorop loopt in energiezuinigheid.


Opgelucht van start met ventileren

Een goed geventileerd gebouw vraagt om de juiste afstemming van het ventilatiesysteem, de roosters en de dorpels. Onze technisch adviseurs ventilatietechniek helpen u vanaf de start van uw project bij de juiste keuze van goede ventilatietechniek. Ze nemen u de levering van onderdelen en planning van werkzaamheden uit handen. Door hun begeleiding en overzichtelijke uittrekstaten kunt u zich richten op de aanleg van een ventilatiesysteem.


Een brandveilig advies  

Heeft uw project doorvoeren en leidingwerk door een brandscheiding? Onze specialisten adviseren u over de keuze van de brandwerende materialen en afdichtingen. Het advies is afgestemd op de vereiste brandwerendheid en het type doorvoeringen en aansluitingen. Ook leveren ze de benodigde registratiestickers en begeleiden u met het maken van een logboek. Zo brengen ze een brandveilig gebouw een stap dichterbij.


Investeren in kennis

Deskundige vakmensen zijn onmisbaar. Mastermate leert uw vakmensen hoe zij de geadviseerde materialen vakkundig kunnen verwerken. Dit doen wij met trainingen en begeleiding op locatie. Zo bereiken we samen het maximale resultaat.

Uw voordeel


  • Zekerheid met slimme ankerplannen
  • Haal de energieprestatienorm met luchtdichtsheidsmetingen
  • Altijd de juiste keuze in ventilatietechniek
  • Veiligheid voorop met brandwerend afdichten
  • Verhoog uw deskundigheid met trainingen en toolboxen

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen