Ons familiebedrijf

Samen voor uw maximale resultaat.

Ons familiebedrijf

Wij zijn Mastermate: een technische groothandel, een Nederlands familiebedrijf. Wij zijn een toeleverancier voor vakmensen, bouwbedrijven en woningcorporaties.

Wij zijn een technische groothandel die bestaat uit vijf intensief samenwerkende familiebedrijven. Landelijk opererend met regionale betrokkenheid is een belangrijk motto van onze krachtenbundeling. Door deze combinatie van landelijke slagkracht met een sterke verbinding in regionale netwerken geven we ons familiebedrijf en de wereld op een goede manier door aan de volgende generaties en helpen we onze klanten aan maximaal resultaat.Innovatie: uw uitdaging, onze uitdaging

De uitdagingen van Bouwend Nederland inspireren ons tot vernieuwing en innovatie. We luisteren naar de problemen van bouwende partijen en bedenken hier praktische oplossingen voor. Oplossingen die tijd besparen, meer grip geven op het bouwproces. Oplossingen waarmee u de bouwuitdagingen van de toekomst aangaat. We ontwikkelen samen met klanten onze dienstverlening en leveranciers. Zo maken we oplossingen voor de bouw die werken.


Klanttevredenheid: voor uw maximale resultaat

We hebben geleerd dat je een ander altijd helpt. Als u ons vraagt om advies of een oplossing, zeggen wij geen nee. We kennen u persoonlijk en weten met welke projecten u bezig bent. En daarom bedenken we snel oplossingen voor uw bouwuitdaging. Met digitale mogelijkheden maken we materialen bestellen en advies vragen nog makkelijker. We koesteren de warme band met u. Dus gaan we altijd voor persoonlijk contact!


Duurzaamheid: uw toekomst, onze toekomst

Mastermate is een duurzame organisatie. Onze doelen voor 2030: Mastermate is CO2-neutraal, we zijn één van de beste, meest betrokken werkgever en we bouwen aan de circulaire economie. Als familiebedrijf kijken we naar de lange termijn, naar de toekomst. En daarom geven we ons bedrijf en de wereld op een goede manier door aan de volgende generaties. 


Werkgeverschap: samen zijn wij Mastermate

We zijn geboeid door de bouw en techniek. Wat ons bindt, is onze nieuwsgierigheid naar mogelijkheden van bouwproducten, technieken en innovaties. Machines, gereedschappen, techniek: we raken er niet over uitgepraat. Ook zijn we zuinig op de informele sfeer van het familiebedrijf. We zijn betrokken bij elkaar en kijken naar elkaar om. Daarom willen we werken bij Mastermate.


Betrokken: uw regio, onze regio

We zijn groot geworden in de regio. We kennen de mensen en spreken elkaars taal. We hebben aan één woord genoeg. We zijn maatschappelijk betrokken en kijken om naar de mensen om ons heen en onze omgeving.


Onze familiebedrijven


In 1998 sloeg een aantal familiebedrijven in ijzerwaren, gereedschap en hang- en sluitwerk de handen ineen. Ze besloten verder te gaan als één groot landelijk bedrijf met speciale regionale betrokkenheid. Van een samenwerking die eerst vooral was gericht op het beter bedienen van bovenregionaal werkende bouwende partijen ontwikkelde Mastermate zich tot een groep intensief samenwerkende familiebedrijven.


Mastermate Brinkman

Mastermate Brinkman is gevestigd in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Deventer, Dokkum, Ede, Groningen, Raalte, Zaandam en Zwolle. De directie wordt gevormd door Christiaan Brinkman en Richard Brinkman.


De basis voor Mastermate Brinkman bestaat uit vier familiebedrijven, met wortels tot diep in de negentiende eeuw: In 't Hout in Apeldoorn, Jan van Leusen in Deventer, Huisman's in Zaandam en C.W. Jansen in Zwolle. Stuk voor stuk hebben ze in hun regio jarenlange ervaring en deskundigheid opgebouwd in serviceverlening aan de bouw. In 2008 is in Arnhem de zesde vestiging geopend. In 2009 volgden twee nieuwe vestigingen: Assen en Groningen. Deze vestigingen hoorden al bij de Mastermate-groep, alleen bij een ander familiebedrijf, namelijk Mastermate Bosman. Dit familiebedrijf werd door Brinkman overgenomen. Na het overnemen van Straatsma in Dokkum in 2011 en het openen van de nieuwe vestiging in Amsterdam, heeft Mastermate Brinkman negen vestigingen.


Mastermate Divema

Mastermate Divema is gevestigd in De Goorn, Volendam en Zwaagdijk. Directie wordt gevoerd door Tom Veerman en Ruud Bot.


Mastermate Divema in Volendam levert sinds 1974 een breed en diep assortiment gereedschap en ijzerwaren aan bouw en industrie in Volendam, Groot-Amsterdam en Noord-Holland. Mastermate Divema is een echt familiebedrijf, opgericht door Dick Veerman sr. In 2011 is in Zwaagdijk de tweede vestiging geopend en in december 2017 opende zij hun derde vestiging in De Goorn.


Mastermate Technivo-Revamco

Technivo-Revamco is gevestigd in Hillegom, Hoofddorp, Katwijk en Uithoorn. Lokaal gebruiken deze vestigingen de naam Technivo-Revamco. Directie wordt gevormd door René van Amsterdam en Harry Oudshoorn.


In 1941 opende Leen Oudshoorn een winkel in Katwijk. Harry sr. neemt in 1965 de winkel over en verschuift het accent naar ijzerwaren en gereedschappen. Na een aantal verhuizingen wordt in 1997 de huidige locatie geopend. Inmiddels zit de derde generatie Oudshoorn in het bedrijf. Revamco bestaat sinds 1986. In dat jaar koopt René van Amsterdam zich in. Na een korte periode als v.o.f. wordt het bedrijf zelfstandig voortgezet. De oorsprong van Revamco is de slijperij. Ook nu nog speelt de SlijpService een grote rol voor Mastermate. Ook Hillegom verhuist een aantal keer. Sinds 2010 wordt een nieuw pand betrokken, waar de vestiging momenteel nog steeds zit. Sinds 14 april 2011 hebben Revamco BV en Technivo Oudshoorn BV de krachten verenigd. Er is een nieuwe BV opgericht waarvan Revamco BV en Technivo Oudshoorn BV beide aandeelhouder van zijn. Deze BV heet Technivo-Revamco. Na deze fusie zijn ze lid geworden van Mastermate.


Mastermate VBT groep

De VBT groep heeft hoofdzakelijk vestigingen in Zuid-Holland, Utrecht en Brabant.


Rechtsvoorgangers zijn onder andere Van Blijswijk in Den Haag (1914), Voskamp’s IJzerhandel (1913) in Rijswijk en Tackenberg in de regio Rotterdam. De vestigingen zijn te vinden in Bergen op Zoom, Bleiswijk, Boxmeer, Breda, Delfgauw, Den Haag (Binckhorst), Den Haag (IJzerwerf), Dordrecht, 's-Gravenzande, Leiden, Nieuwegein, Nijmegen, Rotterdam, Scheveningen, Sliedrecht, Spijkenisse, Stellendam, Utrecht en Vlaardingen. Naast Wim Voskamp als directeur zijn er nog drie andere familieleden actief in het bedrijf.


Mastermate Willemsen

Mastermate Willemsen is gevestigd in Gemert en Oirschot. Het Eindhovense Eurokey and Locksystems is ook onderdeel van Mastermate Willemsen. De directie bestaat uit Bas en Nicole Willemsen.


Mastermate Willemsen is met recht een echt familiebedrijf. In 1920 besloot Louis Willemsen zich in Gemert te richten op de verkoop van ijzerwaren en huishoudelijke artikelen. Dit als aanvulling op de smederij. Zijn klanten waren destijds voornamelijk particulieren en agrariërs. Guus Willemsen bouwde het bedrijf uit en onder zijn zoon Louis Willemsen werden de groothandelsactiviteiten steeds belangrijker. Inmiddels is met Bas Willemsen de vierde generatie actief. In 2012 werd Mercx in Oirschot door Mastermate overgenomen. In 2018 volgde de overname van servicepartner Eurokey. 


Mastermate Zwager van Ree

Mastermate Zwager van Ree heeft vestigingen in Alkmaar en Beverwijk. De directeur is Wim Voskamp.

Zwager en Van Ree zijn in 2020 als Mastermate-collega's gefuseerd tot Zwager van Ree.


Mastermate Zwager heeft een lange geschiedenis. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert van 1864. De overgrootvader van de vorige directeur Ewald Zwager (hij is in mei 2020 met pensioen gegaan) leverde al gereedschappen aan gravers en sluizenbouwers van het Noordzeekanaal. Ewald heeft eind 2019 zijn familiebedrijf ondergebracht bij collega familiebedrijf Mastermate VBT Groep.


Reindert van Ree richtte in 1923 IJzerhandel R van Ree op. In 1936 nam Klaas Langedijk de zaak over. Langedijk stopte met de verkoop van huishoudelijke artikelen en specialiseerde zich in ijzerwaren, hang- en sluitwerk en gereedschappen. De flinke groei van het aantal klanten en toenemende logistieke uitdagingen maakten in 1975 nieuwbouw noodzakelijk. Het bedrijf vestigde zich op het industrieterrein Oudorp. Daar is Mastermate Alkmaar nog steeds gevestigd. In 2001 namen Dirk de Waard (op dat moment ruim 30 jaar in dienst van Van Ree) en zijn zoon Rogier de Waard het bedrijf over. Medio 2020 is Van Ree gefuseerd met Zwager en dus ook onderdeel geworden van collega familiebedrijf Mastermate VBT Groep.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2032 beoordelingen