3 tips voor lagere transportkosten bij het leveren van binnendeuren

3 tips voor lagere transportkosten bij het leveren van binnendeuren

Bij het leveren van binnendeuren zijn de transportkosten altijd een onzekere kostenpost. Want als aannemer weet je pas achteraf hoe vaak de vrachtwagen heeft gereden voor het afleveren van de deuren.

Hoe kun je voor een project die kosten verlagen (of minimaliseren)? Door het transport, de productie en het afhangen van binnendeuren goed op elkaar af te stemmen. Met onderstaande drie tips voorkom je onnodige ritten en bespaar je op kosten.


Tip 1: Voorkom aanpassingen tijdens de uitvoering

De belangrijkste reden voor een extra deurenlevering en hogere transportkosten, is dat de situatie ter plekke niet overeenkomt met de bouwtekening. Als je deuren bestelt, werk je vanaf de bouwtekeningen. Maar als de architect of opdrachtgever tijdens de uitvoering veranderingen aanbrengt, bestaat de kans dat de bestelde deur niet past in het kozijn. Is dat het geval, dan moet je een nieuwe deur bestellen. En moet de deurenleverancier opnieuw leveren.


Tip 2: Stem de levering van binnendeuren af op de fasering van de bouw

Hoe vaak de deurbewerker moet rijden voor het leveren van binnendeuren, verschilt per project. Waar je bij grote bouwprojecten zeker rekening mee moet houden, is de fasering. Is vooraf duidelijk dat alle eenheden, verdiepingen of gangen gefaseerd worden opgeleverd? Dan is het niet verstandig om alle binnendeuren in één keer te laten leveren. Kies dan voor het leveren per fase. Natuurlijk gaan dan de transportkosten omhoog. Maar je loopt niet het risico dat geleverde binnendeuren beschadigd worden op de bouw, omdat je ze nog niet kunt (laten) afhangen. Ook dat scheelt geld.


Tip 3: Houd rekening met de productietijd van de deur

Deurenleveranciers garanderen nooit dat ze binnendeuren op een specifieke dag leveren. Ze geven altijd een leverweek af. Want bij de productie van deuren heeft de deurenleverancier weer te maken met de levering van de HPL-platen. Deze hardplasticplaten moet hij zelf ook bestellen. De deurenleverancier heeft HPL-platen in standaardkleuren meestal wel op voorraad. Maar wil je opdrachtgever net een andere kleur, dan moet die HPL-plaat besteld worden en duurt de levering langer. In combinatie met strakke oplevertermijnen moet je dan meerdere keren deuren laten leveren. Dan kun je niet wachten tot alle deuren geperst zijn.


Bespaar kosten met goed overleg

Ik heb eerlijk gezegd nog geen project meegemaakt waarvoor geen extra binnendeuren geleverd moesten worden. Dus moet je ook realistisch zijn. De kans dat de transportkosten hoger uitvallen dan begroot, is groter dan de kans dat ze lager uitvallen. Overleg goed met je opdrachtgever over tussentijdse aanpassingen en de fasering van de bouw. Dan kun je goed inschatten hoe vaak de vrachtwagen met deuren moet rijden. Zo voorkom je onnodige ritten en bespaar je eenvoudig op de transportkosten.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen