Dit zeggen onze klanten

Aannemer - VitZ

Aannemer - VitZ

Particuliere zorg vraag neemt toe. Wat doet u als aannemer daar mee?

Als particulieren worden geconfronteerd met een zorgbehoefte dan is dat niet alleen een emotioneel zware belasting maar ook nog eens een heel praktische. Want, men moet tegenwoordig zelf alles regelen. Ook voor wat betreft de inkoop. Of het nu gaat om beugels voor in het aangepaste toilet of zelfs de vraag hoe een verbouwing vorm te geven zodat de zorgbehoeftige langer thuis kan blijven wonen. 


“Voor aannemers liggen hier grote kansen,” zegt Wim Slappendel, die in 2014 VitZ (Vitaal & Zorgeloos Wonen) startte, als onderdeel van zijn timmer- en onderhoudsbedrijf Slappendel BV uit Waddinxveen. “Er is nog veel onkunde en onwetendheid,” vervolgt hij. “Maar ook stellen particulieren de inkoop uit, simpelweg omdat ze er mentaal nog niet aan toe zijn. Ze willen zichzelf nog niet 'zorgbehoeftig' verklaren.”


Voor aannemers ligt daar een prachtige uitdaging, vooral op het gebied van communicatie. Aannemers kunnen de particuliere markt op dit vlak ontzorgen. “Inzetten op die particuliere zorgmarkt is dus geen overbodige luxe, want die zal alleen maar groeien,” vervolgt Wim. 


“Dat begint al als je bijvoorbeeld aan de slag bent in een huis waar 65-plussers wonen. Deze mensen hebben je ingehuurd voor een renovatie maar waarom zou je op dat moment niet het aanbrengen van een verhoogd toilet ter sprake brengen? Nee, misschien hebben die mensen het op dat moment nog absoluut niet nodig maar… ze zijn wel 65-plus!


Ja, ik realiseer me goed dat je intensief moet nadenken over de wijze van communiceren, maar iedereen wordt ouder. En daardoor ook zorgbehoeftiger. Het is een kans om jezelf nu te profileren als een bouwbedrijf met veel expertise over zorggerelateerde bouwuitdagingen.” 


Leveranciers

Volgens Wim moet je leveranciers daarbij betrekken. “Zo heb ik de vestiging van Mastermate in Bleiswijk een adviesvraag voorgelegd. Onze vertegenwoordiger, Bart de Blois heeft in samenwerking met zijn collega’s, een handleiding gemaakt waarin feitelijk antwoord wordt gegeven op elke montagevraag. 


Dus, wat voor bevestigingsmateriaal heb ik nodig in welke specifieke omstandigheden? Om welke ondergrond gaat het? Hoe kan ik het veilig en constructief bevestigen? In de handleiding staan tevens onderbouwende berekeningen. Eigenlijk verwacht ik in de huidige tijdgeest niet anders van een leverancier.” 


“Ja, ik erken dat ik wel eens bij een andere leverancier informeer naar de mogelijkheden,” vervolgt Wim. “Maar dat hoort bij mijn kritische ondernemersgeest. Soms moet je blijven toetsen. Producten zijn vaak technisch hetzelfde; het is echter het complete plaatje dat voor mij telt. Dan heb je het over flexibiliteit en een aspect als de levertijd. 


Of het persoonlijk contact. Zo stuurt Mastermate altijd dezelfde chauffeur die aflevert. Dat is prettig werken. Hij weet intussen precies waar hij de spullen moet neerzetten, ook als we niet op de zaak zijn.” 


Wim verwacht met VitZ te groeien. “De zorgvraag zal immers meer en meer vanuit de particulieren zelf gaan komen. En dús moet je daar op inspelen, niet alleen met praktische producten en technische dienstverlening, maar ook met nuttige expertise.”

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1987 beoordelingen