Vaknieuws

Tips voor het vervangen van het filter van je gelaatsmasker.

Tips voor het vervangen van het filter van je gelaatsmasker.

Bescherm jezelf goed tegen gassen en stoffen op je project. Mastermate geeft je tips voor gelaatsmaskers, filters en het vervangen van ademhalingsfilters.

Ademhalingsfilters gaan niet eeuwig mee. Een gas- en dampfilter waarvan de volledige capaciteit is gebruikt, biedt geen enkele bescherming meer. Een verzadigd deeltjesfilter zal je nog steeds beschermen. Maar het is moeilijk om erdoor te ademen en dat zorgt voor vermoeidheid en minder productiviteit.


De levensduur van een filter

De levensduur van een filter kan worden beïnvloed door een aantal factoren. Denk aan het type filter, de concentratie van verontreinigingen in de lucht, de vochtigheid, de temperatuur en de ademhalingssnelheid. Bij zwaar werk zal er eerder doorslag optreden omdat de gebruiker dan veel meer lucht inademt. Hoe weet je zeker dat je je filter op tijd vervangt?


Op zoek naar een volgelaatsmasker of een halfgelaatsmasker? Hier zie je twee comfortabele maskers. Klik op de afbeelding voor meer productinformatie:

Maskers


Vervang jij je je filters vaak genoeg?

Je moet filters minimaal vervangen als:

  • je de verontreiniging kunt proeven of ruiken bij juist dragen van het masker (gas- en damp- of combinatiefilters)
  • het moeilijker wordt door het filter te ademen (deeltjes- of combinatie filters)
  • de houdbaarheidsdatum van het filter is verstreken
  • het filter 6 maanden of langer uit de verpakking is (gas- en damp- of combinatiefilters)
  • het filter tekenen van beschadiging laat zien.


Hieronder zie je voorbeelden van 3 filters en 1 filterhouder. Klik op de afbeelding voor meer informatie over deze filters.

Filters


Let op: maskers met filters leveren geen zuurstof!

Gebruik geen maskers met filters tegen concentraties verontreinigingen die direct gevaar opleveren voor leven of gezondheid, die onbekend zijn, als de wettelijk toegestane gebruiksconcentraties worden overschreden of in zuurstofarme ruimten met minder dan 19,5% zuurstof.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1988 beoordelingen