Vaknieuws

Welke ankers en pluggen heb je nodig voor jouw situatie?

Welke ankers en pluggen heb je nodig voor jouw situatie?

Ankers en pluggen zijn er in veel soorten en maten. Voor elke toepassing is een oplossing. Welke ankers en pluggen heb je nodig voor jouw situatie? Mastermate adviseert je over de goede keuze!

Mastermate heeft een uitgebreid assortiment ankers en pluggen. We volgen productontwikkelingen op de voet en houden ons assortiment ankers up-to-date. Je bekijkt ons assortiment ankers in onze webshop of onze vestiging. En we geven je advies over de toepassing van ons bevestigingsmateriaal.

Ons vernieuwde assortiment bestaat uit nieuwe en verbeterde ankers en pluggen én producten die je misschien al kende. In dit artikel volgt een greep uit het assortiment:


Duoline DuoPower plug, DuoTec hollewandplug en Duoblade

In het Duoline assortiment vind je de universele Duopower plug, de Duotec hollewandplug en de zelfborende Duoblade voor bevestiging in gipsplaat.


  • De DuoPower is geschikt voor de voor- en doorsteekmontage. De Duo van twee materialen en meervoudige werkingsprincipes (klappen, spreiden, knopen) maken de uitbreiding van het toepassingsspectrum in extra bouwmaterialen met maximale lasten mogelijk.
  • De DuoTec is geschikt voor de voorsteekmontage. Gemakkelijke montage met behulp van gangbare 10 mm boren. In massieve bouwmaterialen zoals bijv. beton of hout werkt de plug als een spreidplug.
  • De DuoBlade is geschikt voor voorsteekmontage. De fischer DuoBlade wordt geplaatst met een PZ2 bitje, voorboren is niet nodig! De fischer DuoBlade is geschikt in combinatie met hout-, plaat-, en spaanplaatschroeven van 4 tot 5 mm evenals met verschillende haken en ogen.

Duoline assortiment: de Duopower plug, de Duotec hollewandplug en de zelfborende Duoblade voor bevestiging in gipsplaat. Het Duoline assortiment: met de en de Duoblade, de Duopower plug en de Duotec hollewandplug.


Afschooranker FH II NL SCD

Het momentgecontroleerde afschooranker FH II NL SCD met ingebouwde visuele controle die zichtbaar wordt wanneer het anker juist is geplaatst. Het meest veilige anker voor de bevestiging van trek- en drukschoren. Door de momentgecontroleerde ring mag het anker met een slagmoersleutel worden geplaatst en is aandraaien met een momentsleutel niet nodig, dit voorkomt het risico op verkeerde montage. Het anker is geschikt voor gebruik in verschillende ondergronden zoals beton en kalkzandsteen maar ook in kanaalplaat- en ribcassettevloeren. Door deze combinatie is de FHII SCD het meest veilige schooranker dat op dit moment verkrijgbaar is.

Het meest veilige anker voor de bevestiging van trek- en drukschoren. Het momentgecontroleerde afschooranker FH II NL SCD is het meest veilige anker voor de bevestiging van trek- en drukschoren.


Cellenbetonanker

Het cellenbetonanker FPX-I is sterke anker voor bevestiging in cellenbeton. Ideaal voor het bevestigen van keukenkastjes en trapleuningen aan cellenbeton.

Het sterke anker voor bevestiging in cellenbeton Cellenbetonanker FPX-I: het sterke anker voor bevestiging in cellenbeton


Universele constructieplug

De SXRL constructieplug is de lange opvolger van de SXR en kan gebruikt worden in bijna alle steenachtige ondergronden. Ook deze universele constructieplug kan op verschillende dieptes geplaatst worden waardoor ook bevestiging in wat moeilijkere ondergrond mogelijk is.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1636 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!