Dit zeggen onze klanten

Bedrijfskleding Constructif: Mastermate ontzorgt bouwbedrijf van logo tot webshop

Bedrijfskleding Constructif: Mastermate ontzorgt bouwbedrijf van logo tot webshop

Uitvoerder Jeroen Keller (bouwbedrijf Constructif) en Roar Gaikhorst (specialist PBM en bedrijfskleding) vertellen hoe zij samen de nieuwe lijn bedrijfskleding van Constructif hebben samengesteld.

Toen Constructif ontstond na een fusie van twee bouwbedrijven moest er een kersverse huisstijl komen. Roar Gaikhorst, specialist PBM en Bedrijfskleding bij Mastermate, kwam al vroeg in beeld om hierover mee te denken. Samen met Constructif-uitvoerder Jeroen Keller zorgde hij ervoor dat er bedrijfskledinglijn kwam waarvan de concurrentie zegt: ‘Wij willen er net zo uitzien als de mannen van Constructif.’


Jeroen Keller en Roar Gaikhorst met de bedrijfskleding van Constructif Jeroen: "Mastermate heeft ons volledig ontzorgd. Met dank aan de tomeloze inzet van Roar die altijd klaar stond met advies om ons verder te helpen."

 

Hoe zijn jullie zo bij Mastermate terecht gekomen?

Jeroen: “Voordat ik hier 14 jaar geleden kwam werken, hadden we al een goede relatie met Mastermate. Het zijn collegiale, professionele mensen en er hangt altijd een goede sfeer. En tja, samen moet je het maken hè, de bouw maak je niet in je eentje. De eerste gesprekken met Roar werden al in november 2017 gevoerd.”

 

Roar, hoe was dat voor jou om zo in vertrouwen genomen te worden?

Roar: “Dat begint in mijn optiek al met hoe je jezelf opstelt. Jeroen merkte al snel dat wij vanuit Mastermate net dat extra stapje zetten. Of liever gezegd: stapjes. De nieuwe bedrijfsnaam moest een jaar lang geheim blijven, dat maakte het erg spannend. In de tussentijd hadden we onder meer nauw contact met de grafisch ontwerper. De kleuren, de grootte, de logopositie op de kleding; over álles moest worden nagedacht.”

 

Wat was precies de vraag aan Mastermate?

Roar: “Er moest voor zo’n 200 man nieuwe bedrijfskleding komen. Het mocht bovendien niet standaard worden en van een uitstekende kwaliteit zijn. Zo hebben we samen een complete kledinglijn samengesteld, dus nadat we het hele huisstijltraject hadden doorlopen. Dit betekende concreet een kledingpakket met daarin: een zomer- en winterjas, helm, muts, pet, drie t-shirts, twee polo’s, twee truien, twee type broeken met riem en losse spijkerzakken, schoenen en potlood plus duimstok.”


Het bedrijfslogo van Constructif op de bedrijfskleding Roar: "De kleuren, de grootte, de logopositie op de kleding; over álles moest worden nagedacht."  


Zo zeg. Jullie besloten het meteen maar goed aan te pakken, Jeroen?

Jeroen: “Klopt, je kunt het maar één keer goed doen en onze directie zette er groots op in, inclusief de officiële onthulling van de bedrijfsnaam eind september 2018. Daar liep een aantal collega’s die we in vertrouwen hadden genomen, ook een modeshow met de gloednieuwe kledinglijn. Dit was een nieuw ontwerp op een bestaande lijn van Santino. Het ging om maatwerk dat Mastermate speciaal heeft laten maken voor ons. Welk knoopje kiezen we en welke kleur krijgt het stiksel, op dat niveau waren we bezig. Hiermee maak je het jezelf lastig, maar je wordt er ook uniek door.”

 

En, was iedereen enthousiast over de nieuwe kledinglijn?

Jeroen: “Men is trots op de kleding en velen zijn verbaasd over de riante inhoud van het kledingpakket. Bij verandering zijn er altijd bij die er wat moeite mee hebben. Nu is daar helemaal geen sprake meer van. De collega’s voelen zich serieus genomen als Constructif-medewerker.”

 

Het uitdelen van de werkkleding aan alle collega’s: hoe hebben jullie dat aangepakt?

Jeroen: “Dat was een grootse onthulling. Op één dag kreeg iedere collega een doos uitgereikt met zijn kleding. De dagen erna reed een Mastermate-busje rond met extra maten en extra kledingstukken. Was iets niet naar wens, dan konden de collega’s ter plekke hun kledingstukken inruilen voor andere. Het was een perfect georganiseerde dag. Mastermate heeft ons een compleet pakket werkkleding aangereikt.”


Werknemers van Constructif in de nieuwe werkkleding Jeroen: "Men is trots op de kleding. De collega’s voelen zich serieus genomen als Constructif-medewerker."

 

Roar, wat was nou de grootste uitdaging?

Roar: “Je kunt niet zomaar een logo bedenken en dat bedrijfsbreed doorvoeren. Bovendien moest het niet standaard worden. Je hebt te maken met stiknaden en met de positie. Maak je een logo te breed, dan kan het op een t-shirt in de oksel terechtkomen. Wat kan wel en wat kan niet? We moesten dan ook een paar keer terug naar de tekentafel.”

 

En wat jou betreft, Jeroen?

Jeroen: “Wat ik nog goed weet, is dat onze directeur twee maanden voor de lancering zei dat we er een schildertak bij hadden gekocht. Deze mannen moesten óók in het nieuw gestoken worden, in het wit, om precies te zijn. Dus hiervoor hebben we in een sneltreinvaart eveneens een kledinglijn met logo ontwikkeld. Maar het is op tijd gelukt, hoor.”

 

Hoe is het contact nu tussen jullie?

Roar: “Jeroen en ik hebben meerdere keren per week contact en maandelijks zitten we bij elkaar om de laatste zaken door te spreken. Onze A-leverancier Mascot denkt daar ook super in mee. Wanneer zij het idee hebben dat iets nieuws in de collectie bij Constructif aansluit, dan laten ze mij dat gelijk weten.”

 

Tot slot, hoe bevalt werken met Mastermate’s webshop EC Manage?

Jeroen: “Dat werkt echt perfect. De collega’s krijgen per jaar een aantal punten. Hier kunnen ze in de webshop werkkleding mee bestellen. Hier hebben ze de keuze uit verschillende soorten schoenen, broeken en noem maar op. Wij kunnen alles hier heel goed in bijhouden. Kortom, we zijn heel tevreden, het totaalplaatje klopt gewoon. Mastermate heeft ons van A tot Z volledig ontzorgd met hele korte lijntjes. Met dank aan de tomeloze inzet van Roar die altijd klaar stond met advies om ons verder te helpen.”


Jeroen bij de voorraad van Mastermate Jeroen: "De collega’s krijgen per jaar een aantal punten. Hier kunnen ze in de webshop werkkleding mee bestellen. Dat werkt echt perfect."

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1988 beoordelingen