Vaknieuws

5 vragen over Berdal FastFlash

5 vragen over Berdal FastFlash

FastFlash is de tweedegeneratie loodvervanger van Berdal. Vijf vragen aan ruwbouwspecialist Michel van der Meer over deze loodvervanger.

Berdal heeft een tweedegeneratie loodvervanger op de markt gebracht: FastFlash. Een milieuvriendelijk rubberpolymeren loodvervanger met een aluminium wapening en een zelfklevende onderlaag. Vijf vragen aan ruwbouwspecialist Michel van der Meer over Berdal FastFlash.


1. Wat zijn de unieke eigenschappen van Berdal FastFlash?

Michel van der Meer: “Berdal FastFlash is waterdicht, dun en tóch sterk. Het is snel en makkelijk te verwerken. Je kunt het met de hand in de goede vorm brengen. Dat maakt deze loodvervanger zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is FastFlash zelfklevend en voorzien van in delen verwijderbare rugfolie. Heeft geen geheugen, dus blijft vormvast.”


2. Waarom zou je dit product aanraden aan klanten?

“FastFlash loodvervanger is loodvrij en milieuvriendelijk. Het geeft geen schadelijke stoffen af tijdens de verwerking of onder invloed van de weersomstandigheden. Door het lichte gewicht is FastFlash goed handelbaar en makkelijk te knippen en te snijden. De schutfolie zorgt voor bescherming tijdens het voegen van het metselwerk. Ook hoef je met deze loodvervanger maar kleine overlappingen te maken. Je bespaart dus ook op materialen.”


3. Waarom is FastFlash goed en snel te verwerken?

“FastFlash plakt vrijwel direct op elke ondergrond en vormt zich makkelijk naar die ondergrond. Omdat je de rugfolie in delen kunt verwijderen, plakt het niet direct vast. Je kunt het dus makkelijk positioneren. Ook kun je de loodvervanger nog binnen tien minuten verplaatsen. Voor een eenvoudige en optimale hechting kan je gebruik maken van een siliconen roller en een FastFlash klopper.”


4. Voor welke toepassingen is Fast Flash vooral geschikt?

“FastFlash is geschikt voor het creëren van waterdichte aansluitingen in de gevel en op het dak. Het kan al worden toegepast bij een dakhelling van 5 graden. Je kunt het verwerken op vrijwel alle dakmaterialen. Het is ook bestand tegen vonkenregens in een brandgevaarlijke omgeving. Het is ideaal voor onderhoudswerkzaamheden, dakrenovatie en noodreparaties van lekkages. Dat maakt deze loodvervanger heel breed toepasbaar.”


De toepassingen van Berdal FastFlash Bron: Berdal


5. Als een klant naar dit product vraagt, welke tip zou je dan geven?

“Voor een betere hechting bij aansluitingen op koper en bitumen is het beter een laag Pantser Primer aan te brengen op de ondergrond. Wat je zeker niet moet doen, is de FastFlash uitrekken, dan vervalt de garantie. FastFlash is elastisch, maar niet rekbaar. Je kunt het beter aankloppen met een klopper. Bijvoorbeeld met de aandrukrol van Tremco of de FastFlash klopper.”

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen