Vaknieuws

Machines en gereedschap in je bus goed beveiligen: twee tips

Machines en gereedschap in je bus goed beveiligen: twee tips

De gemiddelde bedrijfswagen van aannemers en vakmensen ligt vol met gereedschappen en machines. Maar hoe houd je gereedschapsdieven buiten je bus? Mastermate geeft twee tips.

Tips beveiligen van de bedrijfswagen

Monteer deursloten op zijdeur en achterdeur

Met een mechanisch deurslot op de zijdeur en de achterdeur kun je met een gerust hart machines en andere waardevolle spullen in je wagen achterlaten. Een voorbeeld is het mechanisch deurslot van Saturn. Dit type deurslot heeft een hoog beveiligingsniveau, is makkelijk te monteren en is eenvoudig in gebruik. In deze video kun je bekijken hoe je zo’n deurslot monteert.


Gebruik een trekhaakslot voor de achterdeur

Wil je de achterklep of achterdeur van je bedrijfswagen extra beveiligen, gebruik dan een trekhaakslot. Hiermee voorkom je dat iemand de achterdeur helemaal kan openen. Het trekhaakslot van DoubleLock is geschikt voor vrijwel elk type bedrijfswagen met een trekhaak. Hiermee zet je de achterdeur binnen vijf seconden op slot.


Gereedschapsdieven betrapt: 300 gereedschapskoffers gevonden

Gereedschapsdieven hebben het vaker gemunt op bedrijfswagens van aannemers en vakmensen. In maart 2018 betrapte de politie in Den Haag twee inbrekers op heterdaad bij een auto-inbraak. Na de aanhouding van deze dieven ontdekte de politie ruim 300 gestolen gereedschapskoffers. De schade van gereedschapsdiefstal kan voor een aannemer oplopen tot enkele duizenden euro’s. 


Bekijk ook

Onze klanten belonen ons met een 8,6
624 beoordelingen
  • Het juiste advies voor mij
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!