Dit zeggen onze klanten

Corporatie - Waterweg Wonen

Corporatie - Waterweg Wonen

Mastermate neemt het risico van het voorraadbeheer van Waterweg Wonen over. Lees wat Jos Verboom, teamleider service & onderhoud bij Waterweg Wonen hierover heeft verteld in een interview.

'Mastermate neemt ons risico van voorraad- beheer over'. Als er één type organisatie onder het vergrootglas ligt, dan is het de woningcorporatie wel. Geen wonder dat er dus altijd een zoektocht is naar kostenbesparingen. Ook bij Waterweg Wonen in Vlaardingen, die mede daarom een intensieve samenwerking heeft met de vlakbij gelegen vestiging van Mastermate.


Aan het woord is Jos Verboom, teamleider service & onderhoud. "We beheren 12.500 woningen; daaruit komen op jaarbasis zo'n 40.000 verzoeken. Van het lekken van een kraan tot aan klachten over het hang- en sluitwerk, een keukenkastdeurtje dat klemt, het vervangen van lampen of andere reparaties.


Automatisch voorraadbeheer

Om écht goede service te kunnen verlenen, moeten we goed nadenken over de bedrijfseconomische aspecten, zoals het voorraadbeheer." "Feitelijk hebben we elke dag een order voor Mastermate," vervolgt Jos. "Maar natuurlijk willen we alleen bestellen wat we daadwerkelijk nodig hebben of is verbruikt. Daar hebben we nu een prachtig geautomatiseerd systeem voor, dat gekoppeld is aan de databases van Mastermate.


Het werkt eenvoudig: onze allrounders onderweg voeren op de PDA in wat ze hebben verbruikt – ook al is het slechts één postkastslot of een kraankop. Dat wordt meteen verwerkt in de voorraadsystemen waardoor we om de dag om één uur 's middags een volledig geautomatiseerde bestelling – ten behoeve van de aanvulling van de voorraden – bij Mastermate doen. Het is fantastisch dat Mastermate ons eigenlijk alles in consignatie geeft. Voor ons is magazijnbeheer immers te duur; ook levert het in dienst hebben van een fulltime magazijnbeheerder te veel kwetsbaarheid voor onze organisatie op. Als deze wegvalt, dan missen we de continuïteit. Mastermate neemt dat risico over."


"Mastermate levert de gevraagde aanvullingen per magazijn af, zodat onze allrounders altijd alles up-to-date hebben in hun eigen wagen en nooit misgrijpen. De software in ons systeem is zó ingericht dat we naast het geautomatiseerde inboeken van de pakbonnen ook een concept verzamelfactuur aanmaken aangezien we één keer in de 15 dagen afrekenen."


Jos voegt hier nog aan toe dat voor deze service een zogenoemde 'handling fee' aan Mastermate wordt betaald op branchevreemde artikelen. "Deze wordt echter goed gecompenseerd door de absolute winstfactor van deze constructie. Dat is de efficiency. En iedereen weet dat je ook geld bespaart als je efficiënter werkt." "Mastermate neemt het voorraadrisico over en helpt ons daardoor verstandiger met de publieke middelen om te gaan. Precies zoals het hoort. Alleen dát aspect is immers al een toegevoegde waarde voor de positieve PR van de woningcorporatie."


www.waterwegwonen.nl

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1636 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!