Dit zeggen onze klanten

DeurenService denkt mee over levensloopbestendig wonen

DeurenService denkt mee over levensloopbestendig wonen

Het aantal 65-plussers neemt toe en de overheid als (zorg)regisseur neemt een steeds bescheidener rol.

Het liberaliseringsbeleid leidt er toe dat ouderen steeds meer zelf bepalen hoe zij hun ‘ouder worden’ willen vormgeven. We hebben het over levensloopbestendig wonen. Dus, nooit meer hoeven verhuizen als de zorgbehoefte onverhoopt toeneemt. Matthijs Wolters, Formule Manager en Bob Winters, Commercieel Manager bij Samen Aangenaam Ouder Worden (SAOW) in Arnhem, zeggen dat het principe eenvoudig is. “Zorgfaciliteiten zijn alleen zichtbaar als ze zichtbaar moeten zijn, anders niet.”


Exact zo zal ‘levensloopbestendig wonen’ (moeten) worden ingevuld, zo meent het tweetal, dat zich met SAOW richt op de ontwikkeling van residentieel wonen voor bovenmodale 65-plussers. In Arnhem bevindt zich intussen een inspirerend driekamerappartement als proefwoning.


“De aankomende oudere moet er niet aan denken dat hij in een traditioneel bejaarden- of verzorgingshuis terechtkomt”, zegt Matthijs. “Dat is niet meer van deze tijd. Er is een grote behoefte aan kwalitatief hoogwaardige (huur)woningen waar de potentiële zorgfaciliteiten ‘passend’ naar voren komen als de zorgbehoefte ineens wel ontstaat. Wij zoeken voor de inrichting van deze woningen als samenwerkingspartners leveranciers, die innovatie hoog op de agenda hebben staan, hun expertise met ons willen delen en begrijpen dat een woning nooit meer direct mag appelleren aan zorg.”


Zo kijkt SAOW samen met DeurenService naar slimme deuroplossingen. “Als er voor wat betreft de gezondheid van de bewoner niets aan de hand is, dan is een deur een deur”, zegt Bob. “Maar als bijvoorbeeld bij de bewoner een handfunctie verloren gaat, dan hoeft er slechts een kleine ingreep te worden gedaan om de deur functioneel te houden. Maar dat geldt uiteindelijk voor praktisch alle aspecten in een levensloopbestendige woning. Van slimme vloeren met valdetectie tot aan home-automation, functiebeheer vanaf tablets en geïntegreerde voorzieningen in de badkamer: met leveranciers en partners willen we alle bedachte leefscenario’s doornemen en zien hoe we daarop kunnen inspelen. Het credo ‘regeren is vooruitzien’ is in deze tak van sport leidend. Aan DeurenService hebben we op dat vlak een kritische meedenker.”


Eind 2015 werd met de bouw van de eerste residenties gestart in Rheden, Dalfsen en Nijmegen. “Daarna starten we projecten op in Tynaarlo, Hengelo, Valkenburg, Asten, Moergestel, Zaandam, Amsterdam en Nieuwveen. Overal zullen bewoners eigen regie willen houden. Niemand wil meer in een stigmatiserende woonomgeving vertoeven. Wij garanderen dat mensen – met vele gangbare beperkingen – in hun levensloopbestendige woning kunnen blijven wonen. Maar dat betekent wel dat we keer op keer – mede ook door de snelle technologische ontwikkelingen – met partners en leveranciers in gesprek zijn om het beste van het beste te kunnen blijven bieden. Ook DeurenService-specialisten zullen we kritische vragen blijven stellen. Maar zo lang we inspirerende antwoorden, onderbouwd door kennis, ontvangen weten we dat daarmee de basis voor levensloopbestendig wonen in Nederland steeds beter wordt gelegd.”

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!