Vaknieuws

Tip van de balie: Deurkrukgaten centreren met de Mastermate centreerstift

Tip van de balie: Deurkrukgaten centreren met de Mastermate centreerstift

Bij renovatieklussen of aanpassingen aan deuren is het vaak lastig om krukgatboringen netjes gecentreerd in de deuren te krijgen. Gelukkig heeft Mastermate hiervoor de oplossing!

Bernard Hollaar, specialist deurtechniek bij Mastermate, vertelt: "Samen met een collega was ik ervan overtuigd dat naast de oplossing die fabrikanten al hebben hier een makkelijkere oplossing voor moest zijn. We lieten daarom 'de Mastermate centreerstift' ontwikkelen."


60 DEUREN

We kwamen tot deze oplossing tijdens een groot deurenproject dat we moesten opleveren. Voor dit project moesten we in korte tijd bij 60 deuren de krukgaten centreren. Per deur dus 2 keer, de binnen- en buitenkant. Dat was veel en precies werk, maar het is gelukt!


IDEE

Voor het maken van de deurkrukgaten bij dat deurenproject gebruikten wij een boor en een houder die we speciaal hebben besteld bij een fabrikant. Terwijl we aan het project werkten, werd het idee geboren om een centreerstift te ontwikkelen die in een Bahco-boorhouder past.


COMBINEREN

Voor optimaal gebruiksgemak en om niet nóg een extra gereedschap in je gereedschapskist te hebben, combineer je de nieuwe “Mastermate centreerstift” met een Bahco boorhouder en een gatzaag van bijvoorbeeld 25 mm (of een andere diameter die je nodig hebt). Bijna iedere timmerman heeft in zijn gereedschapskist of bus al zo’n boorhouder en diverse maten boren liggen. Kortom, met de Bahcoboorhouder, boor (die je al hebt) én de “Mastermate centreerstift” maak je een mooi stukje werk!


Je vindt de Mastermate centreerstift in onze webshop. Het heeft artikelnummer 124506100.

Mastermate Krukgat Centreerstift

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1924 beoordelingen