Dit zeggen onze klanten

Elkaar versterken bij ruwbouw door het delen van kennis

Elkaar versterken bij ruwbouw door het delen van kennis

Voor grote bouwprojecten is steeds meer kennis nodig. Die vergaar je door samen te werken.

Bouwbedrijf Jan Hooghiemster uit Aldtsjerk en Europrovyl uit Augustinusga, fabrikant van kunststof kozijnen, zijn zeer te spreken over de kennis die RuwbouwService inbrengt in de ketensamenwerking.


“Het leidt tot minder faalkosten en een beter eindresultaat”, aldus Wouter Hooghiemster van het familiebouwbedrijf. De drie partijen vonden elkaar bij de nieuwbouw van OBS ’t Partoer en de verbouwing van CBS De Arke in Burgum. Luchtdicht bouwen was een eis bij dit grote project, dat onderdeel uitmaakt van de Bernekampus: een plek rondom basisscholen met verschillende multifunctionele voorzieningen op het gebied van onderwijs, opvang en zorg voor kinderen.


Snel advies over alle werkdetails

“Op alle uitgewerkte werkdetails voor de bouw werden we snel geadviseerd door onze vaste contactpersoon André Klaver van Mastermate, onder andere over de toepassing van folies, kitten en purschuimen,” zegt Hooghiemster. “Dit is noodzakelijk omdat de bouwrichtlijnen steeds complexer worden. Bovendien is elke bouwsituatie weer anders. Bij Mastermate ligt de expertise, ook op het gebied van luchtdicht bouwen. Meedenken in de ruwbouwfase is één van hun sterke punten.”


Kennis over ankering

Accountmanager Jan Slagman van Europrovyl noemt de adviezen van Mastermate in het project van cruciaal belang. “Wij moeten kwaliteit leveren en waarborgen. Daarvoor worden prestaties gevraagd waarvoor we onze partner Mastermate nodig hebben. Zij hebben de juiste kennis van verankering en ons ook tips aangedragen over luchtdicht bouwen”, vertelt Slagman. Op de bouwplaats heeft Klaver Europrovyl en Hooghiemster geadviseerd over het veilig en luchtdicht monteren van de kozijnen en hsb wand- en dakelementen. Hooghiemster: “De keus was de kozijnen af te tapen of af te kitten. Op André’s advies hebben we gekozen voor kit zodat we sneller konden werken.”


Eenvoudig bouwpakket

Naast RuwbouwService en levering van alle bouwgerelateerde materialen – van vloerventilatiekokers in de fundering tot aan het laatste schroefje in de nok – bood Mastermate bij dit project ook DeurenService aan. “Zij hebben alle binnendeuren en het benodigde hang- en sluitwerk geleverd. Alles was ingemeten en genummerd op tekening. Het was voor ons vervolgens een eenvoudig bouwpakket. Dit ontzorgen is echt een meerwaarde. Zo kunnen wij sneller en efficiënter werken en hebben we geen overbodige materialen.” Het afgeronde project is een mooi voorbeeld van ketensamenwerking, benadrukt Slagman. “We hebben optimaal gebruikgemaakt van de kennis die iedereen inbracht. We hebben elkaar versterkt.”

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen