Vaknieuws

EPDM en folies: maak doordachte keuzes in foliemateriaal

EPDM en folies: maak doordachte keuzes in foliemateriaal

Mastermate helpt u met advies en materialen aan duurzame keuzes in folies. We lichten een aantal EPDM en folies uit ons assortiment uit.

EPDM voorkomt waterschade en ongezonde woning

Water dat door de gebouwschil binnendringt kan zorgen voor lekkage, schade en een ongezonde woning. Met deze producten uit hoogwaardig EPDM blijft het water gegarandeerd buiten. Hieronder gaan we in op:


  • EPDM folies
  • EPDM loodvervanger
  • Zelfklevend EPDM


EPDM

EPDM folies zijn waterkerende folies en volledig UV- en ozonbestendig. Daarbij zijn deze folies soepel, elastisch en scheurvast. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat EPDM folies de levensduur van het gebouw meegaan. Uit voorraad leverbaar in vele breedtes en diktes voor toepassing als slabbefolie in de spouw rondom kozijnen tot dakbedekking op platte daken.

Bekijk ons assortiment EPDM

EPDM folies EPDM folies zijn soepel, elastisch en scheurvast.

EPDM loodvervanger

Betaflex is een loodvervanger gemaakt van EPDM dat is voorzien van strekmetaal waardoor het eenvoudig in vorm kan worden geklopt of gevouwen. Betaflex beschikt over de eigenschappen van bladlood met de voordelen van EPDM; licht in gewicht, milieuvriendelijk en recyclebaar, eenvoudig te verwerken en minder gevoelig voor diefstal.

Bekijk ons assortiment EPDM loodvervanger

EPDM betaflex Betaflex is licht in gewicht, milieuvriendelijk en eenvoudig te verwerken.

Zelfklevend EPDM

Zelfklevend EPDM kan toegepast worden voor verschillende lucht- en waterdichtingen. Zelfklevend EPDM met een kleeflaag van acryl wordt verwerkt op vlakke ondergronden. Zelfklevend EPDM met een dikke kleeflaag van butyl kan verwerkt worden op ruwere ondergronden en is geschikt voor het waterdicht bekleden van dak- en kilgoten.

Bekijk ons assortiment zelfklevend EPDM

Zelfklevend EPDM Zelfklevend EPDM kan toegepast worden voor verschillende lucht- en waterdichtingen.

Folie zorgt voor goed waterkering en vochtregulatie.

Doordachte keuzes maken in foliemateriaal wordt belangrijker. Waterkerende eigenschappen alleen zijn niet voldoende. Door veranderde normen voor energiezuinigheid en ventilatie moet u ook rekening houden vochtregulatie en isolatie. We bespreken hier de eigenschappen van:


  • Gevelfolie
  • Dak- en wandfolie
  • Dampdichte folie


Gevelfolie

MorgoFassade Economic is een UV-gestabiliseerd gevelfolie voor toepassing achter gedeeltelijk open gevels tot 20 mm open voeg, maximaal 20 procent open per vierkante meter. De folie weegt circa 200 gram per vierkante meter, is waterkerend, damp-open en is brandklasse B-s1,d0 volgens Euroclass EN 13501 gecertificeerd. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de folie de achterliggende constructie maximaal beschermt.


Dak- en wandfolie

MorgoVent 150 is een drielaags dak- en wandfolie, voorzien van een polypropeen top- en onderlaag, met daar tussen een High Breathable Film (HBF). De folie beschikt met een W1 classificatie over uitstekende waterkerende eigenschappen, is zeer damp-open en weegt circa 140 gram per vierkante meter. MorgoVent 150 dak- en wandfolie beschermt het gebouw optimaal tegen weersinvloeden.


Dampdichte folie

Profol Reflex is een meerlaags gewapende polyethyleen folie voorzien van een aluminium laag. Door deze alu laag neemt de dampremmende waarde significant toe. Deze folie is uitermate geschikt als hoogwaardige dampremmer aan de binnenzijde van de constructie. De Profol Reflex draagt in combinatie met een (20 mm) spouw ook nog bij aan extra isolatiewaarde. Profol Reflex mag zelfs worden gebruikt in zwembaden en sauna’s. In deze toepassing de overlappen altijd afwerken met alu tape.

EPDM folies EPDM folies zijn soepel, elastisch en scheurvast.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1924 beoordelingen