FM330 Perfect Elastic Foam: krachtpatser in afdichten

FM330 Perfect Elastic Foam: krachtpatser in afdichten

Ruwbouwspecialist Jeroen Haijes is enthousiast over FM330 Perfect Elastic Foam. Hij legt in dit blog uit wat de goede eigenschappen zijn van dit afdichtingsproduct.

FM330 Perfect Elastic Foam van Tremco Illbruck is recent als eerste purschuim getest op de BRL 2804-1. Dit is de enige Nederlandse richtlijn voor het testen van de luchtdichtheid van afdichtingsproducten rondom kozijnen. De BRL 2804-1 gaat tot een luchtdruk van 1.000 Pa. FM330 werd echter getest tot de maximale luchtdruk van de testinstallatie. Het purschuim doorstond een luchtdruk van 1.750 Pa. Dat maakt FM330 het beste schuim in de markt. Bekijk ons assortiment purschuim en vulmiddelen.


Extreem luchtdicht

FM330 Perfect Elastic Foam is door de combinatie van elasticiteit en extreme luchtdichtheid uniek in de markt van (flexibele) schuimen. Het heeft een MTV-waarde van vijftig procent. MVT staat voor maximaal toelaatbare vervorming. Dit schuim is dus aantoonbaar de beste op het gebied van elasticiteit. Verder is het dus extreem luchtdicht. Het doet zijn werk tot 1.750 Pa luchtdruk, zonder meetbaar luchtverlies.


Andere eigenschappen

Daarnaast heeft FM330 nog meer goede eigenschappen. Dan denk ik aan:


  • Het gepatenteerde twee-in-éénsysteem van de bussen. 
  • Je kunt het schuim al verwerken vanaf min tien graden Celsius. 
  • Het hecht uitstekend op vrijwel alle ondergronden.
  • Het is overschilderbaar en overstucbaar.
  • Het is goed bestand tegen extreme temperaturen, water en chemicaliën. 


Dit alles maakt dit purschuim een uitstekend product.


Afdichten en isoleren

Je kunt FM330 toepassen in vrijwel alle situaties waar een flexibel schuim kan worden toegepast. Er zijn niet echt beperkingen voor het gebruik. Waar je dit purschuim natuurlijk veel toepast en veel tegenkomt, is bij luchtdicht bouwen. Je sluit er voorkomende naden en kieren mee af. 


Het schuim is heel geschikt voor het afdichten en isoleren van intensief dynamische voegen, stelruimtes en aansluitingen. FM330 Perfect Elastic Foam past in het Illbruck I3-systeem voor luchtdicht bouwen. In dit systeem functioneert het als zogenaamde middendichting. Het is een belangrijk onderdeel van de thermische schil. 


Hoger projectniveau

Toegegeven, FM330 is in de markt niet het allergoedkoopste schuim. Dat kan ook haast niet anders, als je kijkt naar de eigenschappen ervan. Extreem luchtdicht, extreem flexibel: een betere keuze in elastisch schuim kun je niet maken.


De relatieve meerkosten wegen wat mij betreft ruim op tegen de eigenschappen en kwaliteit van het purschuim. Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor FM330. Het heeft aantoonbaar effect op het eindproduct waaraan je werkt. Pas je FM330 goed toe, dan komt het halen van luchtdichtheidseisen en energieprestatienormen dichterbij. Het resultaat is grip op ruwbouw een hoger projectniveau.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1833 beoordelingen