Dit zeggen onze klanten

Haafkes Veldwachter: DeurenService ingeschakeld voor bijzondere details

Haafkes Veldwachter: DeurenService ingeschakeld voor bijzondere details

Peter Meerman en Bram Ehren van aannemersbedrijf Haafkes Veldwachter vertellen hoe Mastermate DeurenService hun hielp bij het verzorgen van deuren en hang- en sluitwerk in een bijzonder project.

Het was een ‘eens in je leven’-project, stellen directeur Peter Meerman en uitvoerder Bram Ehren van aannemersbedrijf Haafkes Veldwachter. Onder de rook van Deventer bouwden zij een aantal kantoorpanden ín een grote kas van plantenveredelingsbedrijf Schoneveld Breeding. De op het laatste moment ingevlogen Deurenservice van Mastermate scheelde ze veel tijd, werk en kopzorgen. “Wij hadden het nooit zo goed en zo snel zelf gekund”, stelt Meerman.

118 deuren

Het is een bijzonder gezicht, een architectonisch hoogstandje ook. In een gigantische glazen kas van 4.000 m2 oppervlakte staat een soort houten dorp. Hierin zijn de kantoren, het lab en de werkruimtes van Schoneveld Breeding in Wilp gevestigd. De bouw duurde dertien maanden. In de laatste fase leek er een kink in de kabel te komen. Veel van de 118 benodigde deuren moesten namelijk niet in een standaard deurkozijn komen, wel in de zelfgefabriceerde multiplex kozijnen. “Een bijzonder detail, waar niet meteen een kant-en-klare oplossing voor was”, vertelt Haafkes Veldwachter-directeur Peter Meerman. “Wij hebben daarom de DeurenService van Mastermate ingeschakeld. Zij hebben goed meegedacht, advies gegeven en bovendien op zeer korte termijn de deuren geleverd en afgehangen.”


Peter Meerman, Bram Ehren en Patrick Dokter Peter Meerman (r), Bram Ehren en Patrick Dokter (r)

Kozijn, rooster en inbouwdranger

Uitvoerder Bram Ehren, op de hoogte van elk detail op de bouw, beaamt dat volmondig. “Op 10 oktober vorig jaar werd de DeurenService ingevlogen, voor kerst zaten de meeste deuren erin. Heel knap, want naast een zeer krappe tijdsplanning waren er nogal wat uitdagingen op deurengebied.” Patrick Dokter, die als commercieel adviseur van Mastermate nauw betrokken was bij het project: “Naast de deuren in de zelfgefabriceerde multiplex kozijnen, waren er veel bijzondere details. Zo had de architect in het bestek bepaalde deuren getekend met een Tilmar rooster én een inbouwdranger. Dat is technisch onmogelijk, want dat zit elkaar in de weg boven de deur. Daar hebben wij een oplossing voor bedacht door in deuren met een Tilmar rooster een sluitketting te gebruiken. Voor de deuren was een dikte van 40 millimeter voorgeschreven. Op ons advies zijn de deuren met inbouwdrangers 43 millimeter dik gemaakt. Dit omdat bij intensief gebruik de dranger in een dunnere deur eruit kan knappen.”

Inmeten en afhangen

Ook het digitaal inmeten van de deuren, het op maat maken, afleveren, afhangen en afwerken met slotgaten, deurkrukken en scharnierkrozingen werd door DeurenService verzorgd. “Dat was super geregeld”, vertelt Bram Ehren. Want deze houten gebouwen lijken op het oog simpel, maar er zitten allerlei bijzondere details in.’’ Patrick Dokter vult aan: “We denken dat een aannemer meer resultaat haalt als Mastermate kan meedenken in de ontwerpfase. Als de gebouwen nog op de tekentafel liggen, kunnen we zeggen waar men qua deuren en sluitplan rekening mee moet houden. Dat scheelt tijd en geld verderop in de bouw.”


Peter Meerman, Bram Ehren en Patrick Dokter Peter Meerman: "Alles is puntgaaf. Dat zie je als alle deuren keurig in de kozijnen hangen."

Alles puntgaaf

“Eigenlijk heeft Mastermate ons totaal ontzorgd op deurengebied”, vindt Peter, wiens bedrijf al jaren naar volle tevredenheid zaken doet met Mastermate. Toch heeft de DeurenService hem verrast: “Dit was voor ons een heel speciaal, enorm groot project. Zeker in de laatste twee maanden van de bouw kwam alles tegelijk. Onze mensen werkten hier met tientallen tegelijk om alles af te krijgen. Normaal hangen wij zelf deuren af, maar waar wij er twee of drie per dag kunnen doen, doet de DeurenService dat een stuk sneller. Wij hadden het nooit zo goed en zo snel zelf gekund. En ze leveren kwaliteit: alles is puntgaaf. Dat zie je als alle deuren keurig in de kozijnen hangen. Voor mij geldt: bij projecten met meer dan twintig deuren is de Mastermate DeurenService echt een must.”

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen