Vaknieuws

Slimmer bouwen met big data en 3D?

Slimmer bouwen met big data en 3D?

3D-printen is de technologische innovatie waarvan marktpartijen in de bouw de komende vijf jaar het meeste effect verwachten, blijkt uit onderzoek.

Ook ontwerpmodules voor eindgebruikers van gebouwen en het Internet of Things staan hoog in die lijst. In de Mastermail maart-april 2017 staat een overzicht van nieuwe technologieën die het werken in de bouw de komende jaren gaan veranderen.


Efficiënter werken in de bouw

Technologische innovaties zoals 3D-printen, BIM en de big data gaan het werken in de bouw efficiënter maken. De verwachting is dat de 3D-printer vooral belangrijk kan worden in het onderhoudssegment. Oude onderdelen die niet meer op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen binnen een relatief korte tijd namelijk exact worden nagemaakt. Internet-of-Things-technologie en data-analyse bieden kansen het bouwproces efficiënter in te richten (minder fouten, minder tijdverlies) of het gebouwenbeheer te optimaliseren.


Eindgebruiker van gebouw beter bedienen

Virtual Reality technologie (VR) en speciale ontwerpmodules voor eindgebruikers geven klanten meer mogelijkheden op inspraak in het bouwproces. Daardoor kunnen bouwers de klant beter bedienen. Klanten zullen deze combinatie van efficiëntie en klantgerichtheid ook gaan verwachten van bouwers. Blijf dus goed op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!