Over Mastermate

Mastermate en AllRisk: samenwerken aan veilig werken op hoogte

Mastermate en AllRisk: samenwerken aan veilig werken op hoogte

Voor veiligheidsmiddelen, advies en oplossingen voor werken op hoogte kiest Mastermate voor AllRisk valbeveiliging. Anja Schilder (Mastermate) en Frank Hulleman (AllRisk) vertellen erover.

Vakmensen die werken op hoogte, moeten beschikken over goede veiligheidsmiddelen. Zodat ze na de verrichte werkzaamheden weer veilig terugkeren op de grond. Logisch. Toch is vallen van hoogte één van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongevallen op het werk. Technische groothandel Mastermate en AllRisk valbeveiliging zien het als hun taak vakmensen veilig te laten werken op hoogte.


Advies en levering valbeveiliging

Vakmensen voorzien van de juiste valbeveiliging begint in de vestigingen van Mastermate met advies over en de verkoop van AllRisk-producten. Frank Hulleman (salesmanager AllRisk valbeveiliging): “Wij vinden dat iedereen die op hoogte werkt, moet kunnen beschikken over het juiste materiaal. Daarom zijn we blij dat Mastermate onze producten in haar assortiment heeft opgenomen. Ook hebben we samen een valbeveiligingswijzer met onze producten ontwikkeld. De brochure geeft een overzicht van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor valbeveiliging die nodig zijn voor werken op hoogte.” Anja Schilder (PBM-specialist Mastermate) is enthousiast over deze valbeveiligingswijzer: “Klanten reageren vaak verrast als ik de valbeveiligingswijzer met ze doorneem. Ze zijn zich niet bewust dat er voor specifieke werksituaties een speciale veiligheidsset bestaat. Met de brochure kun je de klant een advies op maat geven over de juiste veiligheidsmiddelen.”

Veiligheidsmiddelen voor valbeveiliging van AllRisk in de schappen van Mastermate Veiligheidsmiddelen van AllRisk in de Mastermate-vestiging

Kennis delen over valbeveiliging

Kennis delen is een belangrijk onderdeel van het samenwerkingsverband. Frank: “We leveren niet alleen de producten, we delen ook onze kennis en ervaring over mobiele en permanente valbeveiliging actief. Met toolboxen op locatie en advies over valbeveiligingsbeleid. Alleen zo kun je meedenken met klanten." Daarom volgen medewerkers van Mastermate geregeld producttrainingen van AllRisk, vertelt Anja: “Het is goed om je kennis over de regels voor werken op hoogte en productinnovatie in valbeveiliging op te frissen. En hoe je een harnas aanmeet is praktische ervaring die je bij elke klant opnieuw kunt gebruiken.”


Klanten volledig ondersteunen

De klant volledig ondersteunen in veilig werken op hoogte met advies, producten en service, is het doel van Mastermate en AllRisk. Anja: “Bij Mastermate vinden we persoonlijke aandacht belangrijk. We zijn betrokken bij klanten en hun projecten. Proactief advies geven over veilig werken, PBM en valbeveiliging, hoort daar bij. Neem je een partner als AllRisk mee naar de klant, dan laat je zien dat je zijn vragen en problemen serieus neemt. Dat waarderen klanten.” Dat past ook bij de visie van AllRisk, vult Frank aan: “Mastermate kent de klant en zijn situatie, en wij zijn expert in veilig werken op hoogte. Daardoor vullen we elkaar perfect aan en kunnen zo uitstekend meedenken met de klant van Mastermate. Samen kunnen we de klant optimaal adviseren en volledig ontzorgen.”

Samen aannemers optimaal ontzorgen in werken op hoogte. "Mastermate kent de klant en zijn situatie, AllRisk is expert in veilig werken op hoogte. Samen kunnen we de klant optimaal adviseren en volledig ontzorgen.


Naar de aannemer

Een mooi voorbeeld van de samenwerking is een bouwbedrijf in Noord-Holland waarvoor Anja en Frank een pakket veiligheidsharnassen hebben samengesteld. Frank: “Op uitnodiging van Anja zijn we meegegaan en hebben we geïnventariseerd wat er nodig is. We hebben onze producten gedemonstreerd en daarna een advies gegeven.” Anja: “Iedere werknemer kreeg het harnas op maat aangemeten. Dat was perfect! Nu meld ik me elk jaar bij deze aannemer en neem dan de veiligheidsharnassen en overige valbeveiliging in voor de jaarlijkse veiligheidskeuring. De aannemer hoeft nergens aan te denken. Werknemers uitrusten met de juiste PBM voor werken op hoogte? Mastermate en AllRisk en regelen het!"

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen