Meekijken in de fabriek

Meekijken in de fabriek

Bij de vestiging Beverwijk, houden we ons sinds een jaar of twee steeds intensiever bezig met het leveren en monteren van binnendeuren. Een van de partners waar ik veel mee samenwerk is Berkvens.

Toen afgelopen april de uitnodiging van hen binnenkwam om hun fabriek te bezoeken, ben ik daar dus ook meteen op in gegaan. Altijd spannend om de productie van deuren eens in het echt te zien. Samen met mijn collega Alain Rijnders uit Beverwijk ben ik naar Someren gereden. Ook collega’s van andere DeurenService Projectenbureaus waren hierbij aanwezig.


Tijdens zo’n dag zie je in de praktijk hoe de deuren gemaakt worden, die jij achter je bureau hebt besteld. Het geeft een goed beeld hoe alles in zijn werk gaat en wat er met de deur wordt gedaan voordat hij op de bouw wordt afgeleverd. Zeker omdat de deur kant en klaar op de bouw wordt afgeleverd.


In de productpresentatie werd aangegeven wat de mogelijkheden zijn van de deuren en kozijnen die zij produceren. Daarin kwam ook naar voren dat ze in de fabriek zélf deuren kunnen testen op brand- en geluidswerendheid. Om een idee te krijgen hoe dit werkt, mochten we in de testruimtes kijken. Ik kan u vertellen, het is zeker indrukwekkend om te zien wat allemaal nodig is voor een brand- en geluidswerende deur.


Aansluitend op de presentatie kregen we een rondleiding door de gehele fabriek. In de fabriek komen de halffabricaten voor de stalenkozijnen binnen, waar ze in elkaar worden gezet. In de overige hallen worden de binnendeuren voor de utiliteits- en woningbouw geproduceerd. Dit gaat van volledig geautomatiseerd tot handmatig werk.


Naast dat we meer te weten zijn gekomen over het maken en bewerken van binnendeuren, hebben we ook gesproken met productiemedewerkers. Het is fijn om precies te weten wat voor maatwerk wordt uitgevoerd, nadat wij een deur hebben besteld. En natuurlijk is het prettig om de mensen te zien en te spreken die je normaal alleen aan de telefoon hebt. Wil jij meer weten? Neem gerust contact op of kom langs, ik licht graag toe wat ik heb gezien.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen