Vaknieuws

Investeren in elektrisch gereedschap is een koopje met KIA

Investeren in elektrisch gereedschap is een koopje met KIA

Met belastingvoordeel investeren in machines, gereedschappen en benodigdheden voor uw bouwbedrijf. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Het kan met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Met het eind van het jaar in zicht, loont het de moeite te kijken welke apparatuur toe is aan vervanging. Koopt u voor het eind van het jaar slim in, dan kan de aanschaf van machines, gereedschappen of andere bedrijfsmiddelen u geld opleveren. Dit kan als u gebruikmaakt van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).


Investering in bedrijfsmiddelen aftrekken van de winst

De KIA is een belastingregeling. Hiermee kunt u investeringen in bedrijfsmiddelen aftrekken van de winst. Bedrijfsmiddelen zijn zaken die u gebruikt in uw bouwbedrijf, zoals:

  • elektrisch gereedschap
  • machines
  • apparatuur.

Ook kantoorartikelen en kantoormeubilair (bureau, bureaustoelen) vallen onder de bedrijfsmiddelen.


Met belastingvoordeel investeren in machines, gereedschappen en benodigdheden voor uw bouwbedrijf. Bij Mastermate kun je terecht voor deskundig advies over machines, garantie en service. Dan kies jij voor goed elektrisch gereedschap waarmee je snel aan de slag gaat.

Investeren in machines en elektrisch gereedschap

Wilt u de KIA toepassen op investeringen in bedrijfsmiddelen over het boekjaar 2022, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Alleen investeringen met een waarde van minimaal € 450 (exclusief btw) komen in aanmerking voor aftrek.
  • Ook moeten de totale investeringen over 2022 tussen de € 2.401 en € 332.994 liggen.

De hoogte van uw belastingaftrek is afhankelijk van de totale waarde van de investeringen.


Tip!

Koopt u bijvoorbeeld een Makita 18V slagmoersleutel van € 219,- (excl. btw) en een Makita 18V combihamer van € 289,- (excl. btw) bij twee verschillende leveranciers, dan heeft u voor deze middelen afzonderlijk geen recht op aftrek. Combineert u deze apparaten tot één koop van € 508,- op één factuur bij één leverancier, dan kunt u dit bedrag wel opvoeren voor de KIA. Koopt u een Starmix bouwstofzuiger van € 469,- voldoet u bij aanschaf van deze machine direct aan de eisen.


Rekenvoorbeeld KIA

Met een rekenvoorbeeld laten we zien hoe de KIA werkt. Stel, u heeft in 2022 tot nu toe € 2.000 aan bedrijfsmiddelen geïnvesteerd. Koopt u dit boekjaar de slagmoersleutel en de combihamer uit de tip hierboven als één koop op op één factuur, dan is uw totale investering over het boekjaar € 2.508. Volgens de Belastingdienst komt u dan in aanmerking voor een kleinschaligheidsaftrek van 28% van het investeringsbedrag. U kunt hierdoor € 2.508 x 28% = € 702.24 op uw winst in mindering brengen. Afhankelijk van de belastingschijf waarin uw onderneming valt, levert dit u fiscaal voordeel op.


Wilt u zeker weten dat u de KIA goed toepast, vraag dan advies aan uw financieel adviseur. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over de KIA.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen