Vaknieuws

Investeren in elektrisch gereedschap is een koopje met KIA

Investeren in elektrisch gereedschap is een koopje met KIA

Met belastingvoordeel investeren in machines, gereedschappen en benodigdheden voor uw bouwbedrijf. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Het kan met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Met het eind van het jaar in zicht, loont het de moeite te kijken welke apparatuur toe is aan vervanging. Nu is het moment om gebruik te maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Koopt u voor het eind van het jaar slim in, dan levert de aanschaf van machines, gereedschappen of andere benodigdheden geld op.


Investering in bedrijfsmiddelen aftrekken van de winst

De KIA is een belastingregeling. Hiermee kunt u investeringen in bedrijfsmiddelen aftrekken van de winst. Bedrijfsmiddelen zijn zaken die u gebruikt in uw bouwbedrijf, zoals:

  • elektrisch gereedschap
  • machines
  • apparatuur.

Ook kantoorartikelen en -meubilair vallen onder de bedrijfsmiddelen.


Investeren in machines en elektrisch gereedschap

Wilt u de KIA toepassen op investeringen in bedrijfsmiddelen over het boekjaar 2020, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Alleen investeringen met een waarde van minimaal € 450 (exclusief btw) komen in aanmerking voor aftrek.
  • Ook moeten de totale investeringen over 2020 tussen de € 2.401 en € 323.544 liggen.

De hoogte van uw belastingaftrek is afhankelijk van de totale waarde van de investeringen.


Tip!

Koopt u een combiset van € 429,- (excl. btw) met een losse decoupeerzaag van € 189,- (excl. btw) bij twee verschillende leveranciers, dan heeft u voor deze middelen afzonderlijk geen recht op aftrek. Combineert u deze apparaten tot één set van € 618,- op één factuur bij één leverancier, dan kun je dit bedrag wel opvoeren voor de KIA.


Rekenvoorbeeld KIA

Met een rekenvoorbeeld laten we zien hoe de KIA werkt. Stel, u heeft in 2020 tot nu toe € 2.000 aan bedrijfsmiddelen geïnvesteerd. Koopt u dit boekjaar de combiset en de decoupeerzaag uit de tip hierboven als één set op op één factuur, dan is uw totale investering over het boekjaar € 2.618. Volgens de Belastingdienst komt u dan in aanmerking voor een kleinschaligheidsaftrek van 28% van het investeringsbedrag. U kunt hierdoor € 2.618 x 28% = € 733,04 op uw winst in mindering brengen. Afhankelijk van de belastingschijf waarin uw onderneming valt, levert dit u fiscaal voordeel op.


Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over de KIA. Wilt u zeker weten dat u de KIA goed toepast, vraag dan advies aan uw financieel adviseur.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,7
329 beoordelingen
  • Het juiste advies voor mij
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!