Vaknieuws

Leren houtrot repareren

Leren houtrot repareren

De samenwerking tussen Mastermate en Repair Care gaat verder dan productverkoop. Vakmensen kunnen bij Mastermate specialist houtrotreparatie worden. Met de praktische opleidingen van Repair Care!

Bij Mastermate kunt u uw vakmensen laten opleiden tot Repair Care Specialist! Mastermate Dordrecht heeft in januari 2019 het spits afgebeten met maar liefst drie opleidingsdagen. René Makkelie, vestigingsleider van Mastermate Dordrecht, organiseerde de opleiding samen met Ralf Knevel, Manager Bouw bij Repair Care. Martin van der Burgh, mede-eigenaar van timmer- en afbouwbedrijf Pons en Van der Burgh in Dordrecht, was één van de deelnemers. Zij vertellen over hun ervaringen.

Repair Care Martin van der Burgh: "We kunnen onze vakkennis bewijzen met een certificaat. Op de website van Repair Care staan we genoemd als gespecialiseerd bedrijf.”


Onderhoud, lamineren, deelvervanging

Repair Care organiseert al jaren opleidingen voor de gebruikers van zijn producten. De opleidingen hebben drie niveaus. Niveau 1 is de eerste kennismaking met duurzaam onderhoud. Niveau 2 gaat in op lamineren en stopverfvervanging, niveau 3 richt zich op deelvervanging (complexere reparaties). René en Ralf namen samen het initiatief om deze opleidingen aan te bieden via Mastermate. Omdat het nodig is, vertelt René: “Anders gebruiken onze klanten de producten misschien verkeerd. Daarom willen we ze opleiden. De eerste drie opleidingsdagen gingen over niveau 1. Dat was een succes. ” Ralf vult aan: “Het zijn echt praktijkopleidingen geen PowerPoint-presentaties waar je naar zit te kijken. Met de deelnemers gaan we concreet aan de slag. Die praktische kennis is ontzettend belangrijk.”


Gespecialiseerd bedrijf

Martin en zijn collega’s werken al lang met producten van Repair Care. Toch besloten ze de opleiding te volgen via Mastermate: “Onze opdrachtgevers eisen dat wij kennis hebben van de producten. Die hebben we, maar dankzij de opleiding nog meer. Ook kunnen we die vakkennis nu bewijzen met een certificaat. Op de website van Repair Care staan we genoemd als gespecialiseerd bedrijf.” 

Martin vond de opleiding leerzaam: “We ontdekten dat we houtreparaties soms verkeerd uitvoerden. Nu weten we beter hoe we de producten moeten gebruiken. Bijvoorbeeld als het gaat om afstrijken, maar ook dat we niet met een föhn moeten drogen. Zulke kennis geeft je voordeel, want als je reparatie- en onderhoudswerk goed uitvoert, gaat het langer mee.”


Beter advies

Medewerkers van Mastermate Dordrecht volgen de opleiding van Repair Care ook, vertelt René: “Elke keer doet een collega van onze vestiging mee. Die haalt ook een certificaat. De Mastermate-medewerker kan op gelijkwaardig niveau meepraten als iemand aan de balie vragen heeft over een product van Repair Care. Onze medewerkers kunnen beter advies geven, want ze zijn zelf experts geworden.”


Repair Care opleidingen Ralf Knevel: “Het zijn echt praktijkopleidingen, geen PowerPoint-presentaties waar je naar zit te kijken. Met de deelnemers gaan we concreet aan de slag.”

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!