Artikel

Tip: Laat je otoplastieken jaarlijks controleren.

Tip: Laat je otoplastieken jaarlijks controleren.

De vorm van uw gehoorgang kan makkelijk in korte tijd veranderen, waardoor uw otoplastiek niet meer goed afsluit. Dit kan dan alsnog tot hoorschade leiden.

Mastermate lektest.

Gehoorbescherming op maat kan alleen goed werken als de gehoorgang volledig word afgesloten. Daarom is het belangrijk jaarlijks een lektest te doen. Mastermate kan een zorgvuldige lektest uitvoeren, zodat de dempende eigenschappen gegarandeerd blijven.


Hoe werkt het?

Voor de test worden uw otoplastieken grondig gereinigd. Vervolgens doet u de otoplastieken in en sluiten wij hier een lektester op aan, verbonden met een slangetje. Met dit slangetje wordt er een druk opgebouwd. Bij een stabiele druk wordt de gehoorgang goed afgesloten door de gehoorbeschermer.

Als er geen druk ontstaat, dan is er ruimte tussen de otoplastiek en het gehoorkanaal. Dit wordt een lekkage genoemd. Als er lucht kan ontsnappen, kan er ook geluid door. Gehoorschade kan gewoon optreden, zelfs als u de otoplastieken draagt.


Blijken uw otoplastieken niet meer optimaal te functioneren? Dan is de lektest gratis bij aanschaf van nieuwe.

Lektekst variphone


Meer informatie over het uitvoeren van een lektest? Neem contact op met uw vaste Mastermate contactpersoon of uw dichtstbijzijnde vestiging.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!