Vaknieuws

Medewerkers laten sporten? In sportkleding van je (bouw)bedrijf!

Medewerkers laten sporten? In sportkleding van je (bouw)bedrijf!

Je hoort steeds vaker dat zitten het nieuwe roken is. En dat mensen meer moeten bewegen. Dat geldt ook voor werknemers in de bouw. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Mijn tip: doe je medewerkers sportkleding van je bedrijf cadeau. En ga samen sporten. Dat is goed voor je bedrijf en goed voor de gezondheid van werknemers.


Door Roar Gaikhorst, PBM-adviseur


Meer bewegen, ook in de bouw

We moeten meer bewegen, vindt de Gezondheidsraad. Dat geldt ook voor mensen in de bouw. Want veel bouwpersoneel haalt de beweegnorm niet. Zowel de mensen op de bouwplaats als het technisch-administratief personeel scoren op dit gebied slechter dan de gemiddelde Nederlander. Ook hebben medewerkers in de bouw vaker dan gemiddeld last van overgewicht. Maar in de bouw wordt zeker gesport! Denk bijvoorbeeld aan de BouwCup. Dit is een voetbaltoernooi voor bouwbedrijven dat jaarlijks wordt georganiseerd in De Kuip in Rotterdam. Leuk detail: het voetbalteam van Groenedijk PGN Bouw & De Kwaasteniet (zie de foto hieronder) droeg tijdens de afgelopen BouwCup 2017 een voetbaltenue dat ik compleet voor ze had verzorgd.

Samen sporten in sportkleding van je bedrijf

Een sportshirt met bedrijfslogo. Een compleet tenue – t-shirt, (korte) broek, trainingspak – in de bedrijfskleuren. Met professionele sportuitrusting kun je mensen in je bedrijf motiveren om te gaan bewegen. En als iedereen dezelfde sportkleding heeft, is dat ook goed voor het gevoel van saamhorigheid. Dan kun je als team voor de dag komen op een bedrijventoernooi! Je bedrijfsnaam is zichtbaar en je kunt laten zien dat je de gezondheid van je medewerkers belangrijk vindt.


Bewegen stimuleren: zo kun je dat doen!

Een mooi sporttenue is een eerste stap. Maar daarna moet je wat gaan doen! Van groot tot klein (bouw)bedrijf, elke bouw kan op zijn manier iets doen om werknemers in beweging te krijgen:


  • Doe samen mee aan lokale of regionale sporttoernooien
  • Kies een sportevenement (de Vierdaagse of een hardloopwedstrijd) uit en train daar naar toe onder begeleiding van een trainer
  • Organiseer een interne sportcompetitie
  • Maak in je bedrijfspand een fitnesruimte of geef werknemers een vergoeding voor de kosten van een abonnement voor een sportschool
  • Sluit voor medewerkers een gemeenschappelijk abonnement af met een sportschool of fitnessstudio.


Profiteren van de belastingregels

Werkgevers die sporten en beweging onder werknemers willen stimuleren, kunnen profiteren van de belastingregels. Zo mag een werkgever belastingvrij bedrijfsfitness aanbieden op de werkplek. Ook kan de werkgever onbelast het sportabonnement van een werknemer vergoeden. Dat geldt ook voor het vergoeden of verstrekken van sportkleding aan werknemers. Ook is het mogelijk om kleding als personeelsvoorziening van de BTW af te trekken. Alle regels zijn te vinden op www.belastingdienst.nl


Fitte en gezonde werknemers zijn productiever en verzuimen minder snel. Dat is positief voor de bedrijfsresultaten. De gezondheidswinst is voor je medewerkers! Van een sportshirt met bedrijfslogo tot een origineel sporttenue in de bedrijfskleuren, goede sportkleding kan net het duwtje in de rug zijn dat een medewerker nodig heeft om te gaan sporten.


Roar Gaikhorst is adviseur Persoonlijke beschermingsmiddelen & Veiligheid. Hij adviseert bouwbedrijven bij de keuze en aanschaf van werkkleding en PBM’s. Voor meer informatie over de mogelijkheden van het ontwerpen en bedrukken van sportkleding, stuur een e-mail naar r.gaikhorst@mastermate.nl

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1988 beoordelingen