Artikel

Snel aan de slag vanuit een opgeruimde bus

Snel aan de slag vanuit een opgeruimde bus

Eindeloos zoeken naar dat stuk gereedschap? Of elke week het voornemen om je bus goed op te ruimen. Want je kan nergens meer bij! Je bus opschonen en goed inrichten: hoe doe je dat? Hierbij vijf tips!

Snel aan de slag vanuit een opgeruimde bus

Alles een vaste plek

Veel bijrijdersstoelen in busjes zijn een chaos. Aantekeningen, brood en gereedschap slingeren overal. Gebruik een slimme app (Todoist of Things) voor je aantekeningen en de DOP methode (Direct Op z’n Plek) voor spullen.


Logische inrichting

Richt je bus logisch in! Denk na over de vragen: Wat gebruik je elke dag, wekelijks, soms? Welk gereedschap is zwaar en licht? Wat hoeft niet elke dag mee? Vervolgens ga je op gewenste hoogte inrichten. Met handige haken, lades, rails, snelbinders, bakken.


Gebruik labels

Materiaal en gereedschap direct opbergen op de vaste plek vraagt discipline. Het labelen van lades, bakken en wandrekken helpt daarbij. Je ziet meteen waar spullen horen. Daardoor heb je meer de neiging om het terug te leggen op de vaste plek.


Ruimte voor afvoeren van afval

Je hebt altijd afval op de werklocatie. Veiligheidsmaterialen gebruik je elke dag. Zorg dat je een goed, praktisch systeem hiervoor bedenkt en inricht in je bus.


Opruimen hoort erbij

Neem aan het eind van de week de tijd om je bus weer spic en span te maken voor de nieuwe werkweek. Rij je bus door de wasstraat, haal de stofzuiger erdoor. Dat is lekker aan de slag op maandag!


Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Inez Petter, expert timemanagement en werkplekcoaching van BrightSky.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1924 beoordelingen