Vaknieuws

Minimale tocht en energie besparen met nieuwe tochtprofielen Ellen

Minimale tocht en energie besparen met nieuwe tochtprofielen Ellen

Met de juiste tochtprofielen beperk je tocht rondom raam en deur tot een minimum. Dit draagt bij aan comfort en energiebesparing. Bekijk de nieuwe opbouwprofielen van profielenleverancier Ellen.

Waarom slimmere tochtprofielen?

Vanaf 2050 moeten alle bestaande gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. Om dat te bereiken heeft de regering verschillende doelen gesteld. Zo zouden bestaande woningen in 2030 ongeveer 25%-30% minder energie moeten verbruiken. Wanneer je weet dat 67% van alle woningen in Nederland op januari 2019 een energielabel C of slechter had, dan toont dit de noodzaak voor sneller en slimmer verduurzamen. Ellen profielen werkt actief mee aan het realiseren van energiebesparend renoveren en heeft een aantal optimalisaties doorgevoerd aan haar assortiment tochtprofielen. Met het aanbod kan de tocht rondom raam en deur tot een minimum beperkt worden. 

Elro XL Een detailtekening van de Elro XL

Opbouwtochtprofiel Elro XL

De Elro is één van de meest gebruikte opbouwtochtprofielen in Nederland. Al jaren een bestseller vanwege de goede afdichtingseigenschappen en de snelle verwerking in de dagkant van het kozijn. De nieuwe Elro XL is voorzien van een grotere, slim ontworpen lip die beter isoleert. Ook heeft deze lip een lagere sluitweerstand en realiseert deze een groter afdichtingsbereik. Vandaar de naam Elro XL. De Elro XL realiseert tot 70% betere isolatie in vergelijking met de Elro.


Bekijk dit product in onze webshop


opbouwprofiel ARP+ Een detailtekening van de ARP+

Opbouwprofiel ARP+

De ARP+ is een opbouwprofiel voor de montage in de dagkant van het kozijn. Dit profiel heeft verbeterde afdichtings- en isolatiewaarden. De ARP+ vervangt de ATS en de ARP2. Zo dicht dit profiel tot 25% beter af ten opzichte van de voorgangers ATS en ARP2. De ARP+ is ideaal voor de toepassing op buitendeuren en ramen vanwege het geanodiseerde aluminium. Contramallen is met dit profiel niet meer nodig.


Bekijk dit product in onze webshop

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!