Toegangscontrole en brandveiligheid zijn met elkaar verbonden

Toegangscontrole en brandveiligheid zijn met elkaar verbonden

Onlangs werd ik gebeld door een bedrijf uit de buurt. Ze had een op het eerste oog eenvoudig verzoek. “We hebben een aantal cilinders nodig,” zo zei de assistent facilitair manager me aan de telefoon.

“We hebben te maken met leegstand in het pand. We overwegen een aantal ruimtes te gaan verhuren en moeten deze dus ook afzonderlijk kunnen afsluiten.”


De vraag was helder. Toch wilde ik persoonlijk polshoogte nemen. Dat doen wij – bij Mastermate – overigens altijd. Ik vermoedde namelijk dat er bij mij extra vragen zouden kunnen opkomen en dat het leveren van cilinders wellicht niet voldoende zou zijn.


Zo was ik bijvoorbeeld nieuwsgierig naar de deurdrangers en het sleutelbeheer. Ik wilde ook meer weten van de toegankelijkheid en toegangscontrole en op welke wijze men binnen het pand omgaat met een aspect als brandveiligheid.


Brandweerbuizen

Al meteen de volgende dag kon ik op bezoek. Bij de ingang viel mijn oog al op de brandweerbuizen. Ik informeerde hiernaar. Ze had daar nog nooit van gehoord. Ik legde het uit: een brandweerbuis is een faciliteit voor de brandweer; daarin bevindt zich de hoofdsleutel. Dus, als er een calamiteit (brand!) is, dan moet de brandweer overal kunnen komen. Met die hoofdsleutel dus.


De assistent facilitair manager begreep onmiddellijk dat de hoofdsleutel in die brandweerbuis op alle cilinders in het pand moet passen. En dus hadden we het ineens niet meer uitsluitend over toegangscontrole maar ook over brandveiligheid! De antwoorden op die uitdagingen hebben invloed op alle te maken keuzes. Hoe simpel een vraag in eerste instantie ook lijkt te zijn.


Flexibel sluitsysteem

Uiteindelijk kwamen we tot een flexibel sluitsysteem. De klant was in eerste instantie bang dat alles vervangen moest worden, maar dat bleek niet nodig. We hebben alleen cilinders geplaatst in die deuren waar ook daadwerkelijk nieuwe huurders zich zouden vestigen. Het sleutelplan werd slim vormgegeven waardoor uitbreiding een eenvoudige optie werd als nieuwe huurders zich zouden melden.


Precies in het maken van die vertaalslag zit voor mij de dagelijkse uitdaging. De klant was er hoe dan ook blij mee. Want, de gekozen oplossing bleek uiteindelijk veel interessanter én effectiever dan van te voren was gedacht.


Overigens… Wát is uw vraag aan mij?


Voor welke uitdaging staat u binnen uw eigen organisatie en wat mag ik voor u betekenen? Het maakt daarbij niet uit in welke branche u werkzaam bent. Van zorg tot aan vastgoedbeheer…. Zowel mijn collega’s als ikzelf vertellen u graag wat onze gedachten zijn. Ik weet zeker dat wij in staat zijn u te inspireren.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!