Dit zeggen onze klanten

Vernieuwde toegangscontrole ‘t Dijkhuis

Vernieuwde toegangscontrole ‘t Dijkhuis

In april van 2015 kwam woon- en zorgcentrum ´t Dijkhuis uit Bathmen bij Mastermate met de vraag om te kijken naar een oplossing voor een verouderd Winkhaus-systeem.

‘t Dijkhuis wil de toegangscontrole in eigen beheer houden en flexibel kunnen toepassen op bewoners en medewerkers. De tweede wens van het huis was dat er minder sleutels in omloop zouden zijn.


Beheerbaar

Met Winkhaus blueSmart heeft Mastermate de toegangscontrole ingevuld. Met twee up-to-date wandlezers bij de ingang voor het personeel, kan Mastermate of de beheerder elektronische sleutels van medewerkers op elk moment (her)programmeren. Deze sleutel verliest elke dag zijn rechten, waardoor bij verlies van de sleutel de veiligheid is gewaarborgd. De verloren elektronische sleutel wordt ‘uitgeprogrammeerd’ in het systeem door de beheerder. Mocht er iemand deze verloren sleutel willen misbruiken, dan is deze dus ‘leeg’ en kan niet worden gebruikt.


Gemakkelijk

De bewoners kunnen met hun eigen sleutel alleen de deuren openen die voor hen toegankelijk zijn. Een uitdaging was de afdeling met dementerende bewoners en de speciale zorg voor hen. Veiligheid en comfort voor de medewerkers en bewoners was daar een extra aandachtspunt. Op deze afdeling was een gescheiden toegangscontrolesysteem van een ander merk geplaatst met een pincode-oplossing voor bezoekers. Deze is vervangen en in het Winkhaus-systeem geïntegreerd. Zo kan het hele huis gebruik maken van één systeem: Winkhaus blueSmart. Het beheer en gebruikersgemak van een systeem is van grote meerwaarde op deze Psychogeriatrische Zorg afdeling.


Combineren

Het verlies van mechanische sleutelbossen en de vele sleutels die in omloop waren, was een risico voor het huis. Mastermate heeft een sleutelmanagementkast geplaatst, waarbij de medewerker wordt gestuurd om enkel de mechanische sleutel te pakken waarvoor zij bevoegd is. De blueSmart elektrische sleutel die de medewerker al heeft, is geïntegreerd met de sleutelkast. Deze sleutel is nu de ‘toegangscode’ tot het openen van de kast, om zo de mechanische sleutel of sleutelbos te kunnen pakken. Door al deze toepassingen voor toegangscontrole en sleutelbeheer is het huis

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1833 beoordelingen