Met vakkennis over deuren en hang- en sluitwerk minder faalkosten

Met vakkennis over deuren en hang- en sluitwerk minder faalkosten

Dat was even schrikken een tijdje geleden. Toen ik ontdekte dat een opdrachtgever van ons voor de renovatie van een school deuren met de verkeerde maten had besteld.

Door verkeerde rekenmethoden klopte ook de toepassing van het hang- en sluitwerk niet. Had hij me maar eerder gebeld. Als specialist had ik hem kunnen behoeden voor onnodig hoge faalkosten.


Goedkoop werd duurkoop

Bij de start van het project had deze aannemer besloten dat hij zelf de deuren wilde inkopen. Hij dacht dat het project voor hem daardoor financieel interessanter werd. De aannemer was in de veronderstelling dat hij de kennis in huis had over deuren, hang- en sluitwerk en het deurbeslag. Maar dit was helaas niet het geval. Het gevolg: er ging extra werk zitten in het inmeten, het bewerken en afhangen van de deuren. Goedkoop werd duurkoop.


Werkvoorbereiding onderschat

Zo gebruikte de aannemer aanvankelijk de verkeerde rekenmethoden waardoor de toepassing van het hang- en sluitwerk niet klopte. Ook liet hij de deuren in drie fasen aanleveren en niet in één keer. Dat zorgde niet alleen voor een hogere rekening van de deurenleverancier, maar ook voor hogere transportkosten. Onnodig hoge faalkosten, omdat hij de werkvoorbereiding had onderschat. Daarom zeggen wij altijd: ‘Werkvoorbereiding op het gebied van deuren en hang- en sluitwerk is echt een vak. Zet daarvoor een specialist aan het werk.’


Klopt de informatie?

In de jaren dat ik bij Mastermate werk, heb ik een grote passie ontwikkeld voor hang- en sluitwerk. Daarom wil ik op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Vakliteratuur lezen, vakbeurzen bezoeken, voorlichting door leveranciers volgen, dat hoort bij je werk. Ik begrijp heel goed dat aannemers niet de tijd hebben om zélf al die specifieke kennis op te halen. Aan mij de taak om in gesprek met een aannemer of opdrachtgever altijd de vraag te stellen – en dat zeg ik ook altijd hardop! – of de informatie die voor me ligt, wel klopt.


Binnen budget werken

Gelukkig is de renovatie van de school succesvol afgerond. Maar ik weet zeker dat de aannemer ons een volgende keer eerder zal benaderen. Hij ziet in dat hij niet zelf het wiel moet uitvinden. Even een specialist vragen om alternatieven of een kritische blik, is soms veel slimmer. Met mijn vakkennis help ik opdrachtgevers bij het nemen van betere besluiten. Zodat ze binnen budget hun project afronden. Want die faalkosten, die wil toch niemand?


Hoe kan ik u helpen? Welke vraag heeft u voor mij? Laat het me weten!

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1636 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!