De veiligheidsbril op sterkte: praktische oplossing voor de bouw.

De veiligheidsbril op sterkte: praktische oplossing voor de bouw.

De oogbescherming van vakmensen die een bril dragen, vraagt extra aandacht. Roar Gaikhorst vertelt over een praktische oplossing op maat voor brildragers op de bouw: een veiligheidsbril op sterkte!

Als het gaat om het gebruik van veiligheidsbrillen, zijn brildragers een bijzondere groep. De oogbescherming van deze groep vakmensen vraagt écht om een oplossing op maat: deze vakman heeft niet alleen behoefte aan goede oogbescherming. Wil de brildrager op de bouwplaats goed en veilig zijn werk doen, dan moet hij ook goed zicht hebben. Een veiligheidsbril op sterkte is hier een praktische mooie oplossing voor!


brillen De veiligheidsbril op sterkte is een uitkomst voor de brildrager op de bouwplaats. Je hebt bij Mastermate de keuze uit 6 modellen. Bestel jouw bril op sterkte bij de vestiging.


Misverstand: een brildrager heeft geen veiligheidsbril nodig

Brildragers in de bouw denken vaak dat hun dagelijkse bril de ogen goed beschermd. Maar dit idee klopt niet. Het is een schijnveiligheid en kan zelfs extra gevaarlijk zijn. De glazen van de dagelijkse bril zijn niet bestand tegen de impact van rondvliegende objecten. Ook hebben de glazen van een dagelijks bril vaak niet de coatings die beschermen tegen krassen of beslaan.


Overzetbril biedt niet genoeg oogbescherming 

Een oplossing die in de bouw door brildragers vaak wordt gebruikt, is de overzetbril. Deze draagt de vakman dan over zijn eigen bril. Maar deze overzetbrillen zijn daar niet voor bedoeld. Ze zijn bedoeld voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld door bezoekers aan de werkplek. Een hele dag rondlopen met 2 brillen over elkaar, dat werkt voor een vakman niet lekker.


Veiligheidsbril op sterkte voor de bouw 

Een veiligheidsbril op sterkte biedt uitkomst voor de brildrager op de bouwplaats. Mastermate heeft een serie van 6 modellen in assortiment. Met één van deze modellen is er voor elke vakman een passende veiligheidsbril op sterkte. Onze selectie veiligheidsbrillen op sterkte van Bollé Safety hebben de volgende sterkte punten:


Optimale oogbescherming

Het montuur sluit nauw aan op het gezicht en heeft extra bescherming aan de zijkanten. Dit geeft optimale bescherming van je ogen.


Sterke glazen, goed zicht

De polycarbonaat glazen zijn bestand tegen hoge impact. Ook zijn de glazen behandeld met de duurzame platinum coating die krassen en beslaan voorkomt. Je hebt altijd goed zicht.


Brilsterkte op maat.

De veiligheidsbrillen op sterkte zijn verkrijgbaar als unifocaal of multifocaal. Aan jou de keus!


Makkelijk te bestellen.

Je bestelt jouw veiligheidsbril op sterkte heel makkelijk bij Mastermate. Je hoeft er niet voor langs de opticien.


brillen Een veiligheidsbril op sterkte voor de bouw koop je eenvoudig bij Mastermate.


Waar koop ik een veiligheidsbril op sterkte die geschikt is voor de bouwplaats?

Voor het bestellen van een veiligheidsbril op sterkte voor de bouw hoef je niet langs een opticien. Een veiligheidsbril op sterkte koop je bij Mastermate. In de Mastermate-vestiging vind je een display met veiligheidsbrillen, inclusief een doosje met bestelformulier en instructies. Het bestellen van een veiligheidsbril gaat in vijf stappen:


  1. Kies in de vestiging één van de monturen.
  2. Koop een doosje met bestelformulier, instructies en een unieke voucher-code.
  3. Vul online de vouchercode in.
  4. Kies het door jou gekozen montuur en upload de gegevens over de huidige sterkte van je brillenglazen. 
  5. Je krijgt de veiligheidsbril op sterkte na ongeveer 2 weken thuisgestuurd. 


Heb je uitleg nodig over onze veiligheidsbrillen, wil je een montuur passen of een veiligheidsbril op sterkte bestellen? Kom naar jouw vestiging voor een afspraak met jouw PBM-specialist!


Welke garantie krijg je bij Mastermate op je veiligheidsbril op sterkte?

Onze veiligheidsbrillen op sterkte zijn robuust, praktisch en comfortabel. En daarom zijn we enthousiast over deze oplossing voor de vakman! Bevalt de bril toch niet, of is jouw zicht toch niet prettig? We geven een garantie van 60 dagen op gewenning en goed zicht. De specialisten van Mastermate adviseren je over persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsbrillen op sterkte. Heb je toch nog vragen, dan kunnen we schakelen met het team van opticiens en optometristen. Zij weten alles over sterktes, leesdelen, speciale situaties en normeringen.


Met dank aan onze partners Bollé Safety en SpecialSpex.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1757 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!