Verminder simpel en snel faalkosten

Verminder simpel en snel faalkosten

In mijn vorige blog vertelde ik u meer over een ingewikkeld project.

Zo is in het gebouw gesloten zorg, waarbij bewoners niet van de afdeling af mogen en in hetzelfde pand bevinden zich ook huurwoningen en koopappartementen. Van de dikke sleutelbossen waren ze, door onze hulp, snel af. Maar het mooie in dit specifieke project is – en daar ben ik uitermate trots op – dat we ook de faalkosten enorm hebben kunnen verlagen. De basis zat hem in de voorbereiding. We zaten namelijk vanaf dag één aan tafel.


Zoals ik al eerder zei in mijn vorige blog: we hebben de concept bouwtekeningen kunnen bestuderen. Precies daarom wisten we al bij voorbaat hoe het infra- en het leidingwerk ingepland was en welke optimaliseringen we konden bereiken nog vóórdat er gebouwd zou gaan worden. Door het toepassen van draadloze online beslagen hebben we ook dáár een enorme besparing op de installatiekosten kunnen bereiken. Er hoeft immers niet bekabeld te worden tot het slot.


Zonde, toch?

Want, beste lezer, u begrijpt natuurlijk ook: als alle muurtjes al staan, dan kun je uiteraard nog best een dergelijk systeem van toegangsbeheer implementeren; het kost alleen veel meer werk. En dus ook meer geld.


U vraagt zich natuurlijk af waarom ik u specifiek over dit project vertel. Wel, ik ben simpelweg trots op het eindresultaat. Juist omdat onze opdrachtgever zich goed realiseerde dat hij ons voor het totale sluitplan al helemaal in het voortraject kon inschakelen. Het gevolg was dat we op de feiten vooruitliepen. Dat is lekker werken!


Wie wil dat niet horen? Ik heb daarom voor u kort een aantal tips genoteerd om rekening mee te houden als u ook voor dergelijke uitdagingen staat. Het is vanzelfsprekend dat u ook rechtstreeks met mij contact kunt opnemen.


Mijn tips:

  1. Betrek uw leverancier van het sluitplan vroegtijdig in het proces. Bijvoorbeeld als de bouwtekeningen worden gemaakt. Of nog beter: vóórdat het proces is gestart!
  2. Pin uzelf bij voorbaat niet vast op één merk. De markt zit vol met allerlei producten die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Daardoor wilt u appels met peren vergelijken; u kunt dan nooit tot een afgewogen besluit komen. Laat die vergelijking over aan professionals op het gebied van Building Control producten; zij komen met de oplossingen.
  3. Wees transparant. Uw leverancier wil namelijk alles van u weten. Vooral hoe de werkprocessen in uw organisatie plaatsvinden. Alleen dan wordt het beste inzicht verkregen waardoor we een sluitplan slim kunnen inrichten.


Overigens weet ik natuurlijk ook dat elk project zijn eigen kenmerken en specificaties heeft. Toch wil ik u graag uitdagen – als u voor soortgelijke vraagstukken staat – mij eens een bericht te sturen. Ik weet zeker dat ik u met mijn antwoord zal inspireren: ik zal u een aantal vragen stellen waar u zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!