Vaknieuws

Vanaf 24 augustus 2023 certificaat verplicht voor het verwerken van PU-producten.

Vanaf 24 augustus 2023 certificaat verplicht voor het verwerken van PU-producten.

Als professioneel gebruiker van PU-producten ben je verplicht om vóór 24 augustus 2023 een certificaat te halen. Je volgt hiervoor gratis een online training bij onze leverancier.

De regels voor het verwerken van PU-producten veranderen dit jaar. Vanaf 24 augustus 2023 moet iedere professionele gebruiker in de bouw en industrie een certificaat hebben voor het verwerken van PU-producten.


Veilig werken met PU-producten

De nieuwe regels bevorderen het gezond en veilig werken met PU-producten. Voorbeelden van PU-producten zijn schuim, lijm, lak, verf en vernis. Deze producten bevatten diisocyanaten. Blootstelling aan deze chemische stoffen kan leiden tot huidklachten en klachten aan de luchtwegen. Door het volgen van de training leert de gebruiker hoe hij PU-producten veilig verwerkt. 


Vragen over het verplichte certificaat voor het verwerken van PU-producten

Mastermate heeft de belangrijkste vragen over het behalen van het verplichte certificaat voor het professioneel verwerken van PU-producten op een rij gezet.


Waar kan ik de training volgen om het verplichte certificaat te halen?

Voor het behalen van het certificaat voor de verwerking van PU-producten, volg je een training via onze leverancier CPG Nederland. CPG biedt de training 048 Professionele toepassing van kleef- en afdichtmiddelen / Kleine verpakkingen bij omgevingstemperatuur aan


Hoe kan ik de training voor verwerken van PU-produten starten? 

Je start de training door de volgende stappen te volgen:


  1. Klik op de website van CPG op de knop 'Doe gratis een training met voucher'
  2. Registreer jezelf op de website als deelnemer.
  3. Betaling: vul de gratis vouchercode in: FEICA_21_C24.
  4. Je ontvangt een bevestigingsemail in je mailbox.
  5. Klik op de link in de email om een account aan te maken (emailadres + wachtwoord).
  6. Log in en selecteer training NL_T_048.
  7. Als de training onderbroken is, ga dan naar het persoonlijk icoon rechtsboven op de website. Je kunt opnieuw inloggen en hierna kun je verder met de training.
  8. Als je de training hebt afgerond, krijg je 10 examenvragen.
  9. Je bent geslaagd als je de examenvragen goed hebt beantwoord. Daarna kun je het certificaat downloaden.


Hoe lang is het certificaat geldig?

Het certificaat is 5 jaar geldig.


Hoe lang duurt de online training over het verwerken van PU-producten?

De online training Professionele toepassing van kleef- en afdichtmiddelen / Kleine verpakkingen bij omgevingstemperatuur duurt ongeveer 30 minuten. De training wordt afgesloten met 10 examenvragen. Als je de examenvragen goed beantwoordt, kun je daarna het certificaat downloaden. Dit certificaat is 5 jaar geldig.


Ben ik als werkgever verplicht om werknemers een certificaat te laten halen?

Verwerken werknemers tijdens hun werk PU-producten, dan moet de werkgever ervoor zorgen dat zij de training volgen om het verplichte certificaat te halen. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever dat zijn werknemers de training volgen.


Voor wie is een certificaat verplicht voor het verwerken van PU-producten?

Professionele gebruikers in de bouw en industrie die werken met PU-producten moeten vanaf 24 augustus 2023 in het bezit zijn van een certificaat voor het veilig gebruik van diisocyanaten. Iedere timmerman, metselaar en vakman die werkt met PU-producten is verplicht om een training voor de verwerking van chemische stoffen met succes af te ronden. 


Moet ik de training voor het verwerken van PU-producten volgen bij Mastermate? 

Je volgt de online training voor het professioneel verwerken van PU-producten niet bij Mastermate. Je kunt hem volgen via onze leverancier CPG. Gebruik je de vouchercode FEICA_21_C24, dan volg je deze training gratis. De training duurt ongeveer 30 minuten. De training wordt afgesloten met 10 examenvragen. Als je de examenvragen goed beantwoordt, kun je daarna het certificaat downloaden. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

 

Wil me nog meer weten over de nieuwe regels voor het verwerken van PU-producten? Op de website van onze leverancier CPG Nederland en Illbruck lees je meer informatie over de regels voor het verplichte certificaat voor verwerkers van producten die diisocyanaten bevatten. Of vraag jouw vaste contactpersoon bij Mastermate.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1833 beoordelingen